Gemeentescholen van Zonnebeke en Geluveld kunnen uitbreiden

Redactie KW

De gemeenteraad van Zonnebeke heeft maandagavond beslist om via zogeheten ‘promotiebouw’ te kunnen uitbreiden in zowel De Zonnebloem in Zonnebeke als De Regenboog in Geluveld.

De gemeentelijke basisscholen De Zonnebloem in Zonnebeke en De Regenboog in Geluveld kampen met plaatsgebrek. De gemeenteraad keurde maandag de uitbreiding van beide scholen goed.

Eerst de bouwheer, dan de gemeente

“Om subsidies te krijgen bij de bouw moeten de scholen voldoen aan de normen van Agion”, zegt onderwijsschepen Luk Hoflack (N-VA). “De aanvraag is ingediend, maar bij een normale procedure doorloop je een wachttijd van 7 tot 8 jaar. Dat is veel te lang, want onze scholen hebben nú nood aan meer plaats.”

“Daarom opteren we voor de promotiebouw”, vervolgt hij. “Dat betekent dat er een bouwheer wordt gekozen, die via erfpacht de school bouwt en financiert. Na de definitieve oplevering wordt de school aangekocht door de gemeente. We kunnen dan wel nog enkele jaren moeten wachten op de toelage, die 70 procent bedraagt, maar we helpen wel de scholen veel directer.”

Preventieadviseur

De raad keurde ook de overeenkomst goed voor een intergemeentelijke samenwerking met Langemark-Poelkapelle voor de aanwerving van een preventieadviseur. Die zou op donderdag en vrijdag aan het werk zijn in Zonnebeke.

(NVZ)

Alles over de gemeenteraad van Zonnebeke lees je ook op vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.