Geen speelpleinwerking? Dan maar online kinderen animeren

"We kunnen ons als animator uitleven in het maken van coole filmpjes", klinkt het bij Martijn Ooghe en Jens Decaesteker. © LB
Redactie KW

De animatoren van speelpleinwerking De Piepauw in Poperinge zouden deze paasvakantie opnieuw kinderen met open armen ontvangen, maar daar heeft het coronavirus uiteraard verandering in gebracht. Via Facebook proberen ze de kinderen toch dagelijks wat te animeren. Het speelplein pakt ook uit met een paasactie.

“Normaal gezien zijn we twee weken openen in de paasvakantie, maar helaas zijn we momenteel gesloten. Er komen in de voormiddag doorgaans zo’n 80 kinderen en in de namiddag mogen we meestal meer dan 100 blije gezichtjes verwelkomen tijdens de paasvakantie“, zegt hoofdanimator Martijn Ooghe. Sinds eind vorig jaar neemt hij samen met Jens Decaesteker de taak van hoofdanimator voor zijn rekening. “Jens en ikzelf zijn nog maar sinds kort eindverantwoordelijk en we vinden het dan ook jammer dat we nu het speelplein moeten sluiten. We vinden dit niet jammer voor onszelf, maar vooral voor de vele kinderen en animatoren die hier anders twee weken zouden komen spelen en nu thuis moeten blijven.”

Leuke opdrachten

Om de speelpleinwerking levendig te houden, plaatsen de animatoren elke dag een leuke opdracht voor de kinderen op hun sociale media. “Op deze manier bezorgen we hen een leuk moment en we kunnen ons als animator uitleven in het maken van coole filmpjes. De opdrachten omvatten knutselwerkjes, uitdagingen… Ik kan nog niet verklappen wat de volgende opdrachten gaan zijn, maar er zitten enkele pareltjes tussen”, lacht Martijn. “Gedurende de volledige paasvakantie worden er filmpjes gepost. We krijgen veel toffe reacties van ouders, kinderen en andere monitoren. Sommigen sturen ons een foto of filmpje terug van hun resultaat. We merken dat ons initiatief goed ontvangen wordt.”

Paasactie

Naast de dagelijkse opdrachten pakt de speelpleinwerking ook uit met een paasactie. “De paashaas komt normaal op het speelplein langs met lekkere paaseitjes, maar ook de paashaas moet natuurlijk voorzichtig zijn om niet ziek te worden én om niemand ziek te maken. De kindjes zijn uiteraard ook gewoon niet op het speelplein, maar ze verdienen uiteraard wel hun paaseitjes. Daarom heeft de paashaas gevraagd of alle kinderen zondag een mandje willen buitenzetten aan de voordeur.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten