Geen kamp in Duitsland voor Chirojongens Staden

Een werkgroep zou het kamp en 'Chiro Zingt' waarop ook Duitse Stadenaars welkom zouden zijn in goede banen leiden. © JC
Redactie KW

Ter gelegenheid van hun 70ste verjaardag zouden Chirojongens Sint-Jan Staden van 18 tot 29 juli op kamp trekken naar het Duitse Staden. Het kamp werd omwille van de coronacrisis evenwel geannuleerd.

Staden is al meer dan een halve eeuw via de heemkring en de brandweer verbroederd met het Duitse Staden, een deelgemeente van Florstadt. “We wilden iets speciaals organiseren ter gelegenheid van onze 70ste verjaardag en kozen er daarom voor om ons kamp in het Duitse Staden te organiseren.”, aldus volwassen begeleider Jan Bryon. Tijdens de bezoekdag voor ouders zou ook ‘Chiro Zingt’ georganiseerd worden. Daarop zouden ook de Duitse Stadenaars uitgenodigd worden. Om alles in goede banen te leiden werd een werkgroep opgericht waarin naast vertegenwoordigers van de Chirojongens ook de Werkgroep Verbroedering Staden-Staden, de heemkring, een aantal politici en mensen van het gemeentelijk personeel zetelden.

Alle moeite blijkt nu voor niks te zijn geweest, want het kamp werd afgeblazen. “Dat gebeurde na overleg tussen de Chiro en Hubert Imbescheid, de man die in het Duitse Staden verantwoordelijk is voor de verbroedering.”, weet Frans Bruneel van de Werkgroep Verbroedering Staden-Staden, “De Duitse deelstaat Hessen waartoe Staden-Florstadt behoort, zou naar verluidt tot 30 augustus geen evenementen met meer dan 100 man toelaten.” De leiding zegt op de Facebookpagina van de Chirojongens te hopen en te duimen dat een kamp in eigen land wel zal mogen plaatsvinden en kijkt alvast uit naar een nieuwe kampplaats in België.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.