GBS De Linde Zarren en GBS De Kreke Kortemark tijdelijk volledig dicht door corona

De basisscholen blijven voorlopig dicht.© Getty Images
De basisscholen blijven voorlopig dicht.© Getty Images
Redactie KW

De gemeentelijke basisscholen De Linde in Zarren en GBS De Kreke blijven dicht tot en met vrijdag 31 januari. Aanleiding zijn de vele coronabesmettingen die deze week ontdekt werden.

Op basis van de vandaag ontvangen testresultaten werd in samenspraak met het CLB, de artsen van de eerstelijnszone, Agentschap Zorg en Gezondheid en de gouverneur, beslist om de twee gemeentelijke basisscholen volledig te sluiten. De ouders van de kinderen in de klassen die nog niet in quarantaine waren gezet, werden vanmiddag gevraagd om hun zoon of dochter van school te komen ophalen.

Preventief

“In De Linde in Zarren hebben 36 kinderen en 5 leerkrachten positief getest op corona”, weet burgemeester Karolien Damman. “In Kortemark zijn al drie leerkrachten en vier kinderen besmet en wachten we nog op verdere testresultaten. De besmettingen zitten verspreid over een aantal klassen, daarom zien we ons genoodzaakt om de hele school te sluiten .”

“Sowieso waren in Zarren enkel nog de kleuterklassen actief en in Kortemark het eerste tot en met het vierde leerjaar. Het is wel zo dat de kleuterafdelingen in de eerste plaats preventief sluiten. Daar zijn in beide scholen geen bevestigde besmettingen op dit moment. Beide scholen blijven sowieso gesloten tot en met vrijdag 31 januari.”

Overleg rond eventuele extra maatregelen

“Voor de kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar van De Kreke zal er morgen een algemene testing voorzien worden in OC De Kouter in Kortemark. Ook de gezinsleden van besmette kinderen of leerkrachten van De Linde kunnen daar terecht. De logistieke details daarvan worden momenteel nog uitgewerkt. Alle betrokken ouders worden uiteraard als eerste op de hoogte gebracht.”

“Daarnaast wordt er deze namiddag ook nog gekeken of er extra maatregelen op gemeentelijk niveau nodig zijn.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.