Frederik trakteert hele school in Roeselare voor 25ste verjaardag van zijn Nissan Micra

Wetenschappenleerkracht Frederik Lievens viert het zilveren jubileum van zijn wagen op de speelplaats van de VMS met muziek en een traktaat voor alle leerlingen in het kader van Rode Neuzenschool. (foto Stefaan Beel)© Stefaan Beel
Wetenschappenleerkracht Frederik Lievens viert het zilveren jubileum van zijn wagen op de speelplaats van de VMS met muziek en een traktaat voor alle leerlingen in het kader van Rode Neuzenschool. (foto Stefaan Beel)© Stefaan Beel
Peter Soete

Er wordt niet iedere dag een verjaardagfeestje voor een wagen georganiseerd. Toch gebeurde dit dinsdagmorgen voor de 25-jarige Nissan Micra van leerkracht wetenschappen Frederik Lievens in de VMS. Hij trakteerde de 720 leerlingen zowaar op een pakje ontbijtgranen en wat zoete lekkernijen in het kader van VMS als Rode Neuzen-school.

Uiteraard is er een onderliggende reden voor deze ludieke verjaardagsactie van Frederik Lievens. “De VMS koos er vorig schooljaar voor om een Rode Neuzen-school te worden en dit jaar zijn we opnieuw van de partij. Een Rode Neuzen-school heeft als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van zijn en haar leerlingen te verhogen. Want een school kan zeker het verschil maken.”

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat leerlingen zich goed in hun vel voelen en sta dus 100 % achter dit project. Zeker in deze coronatijden hebben veel mensen het mentaal moeilijk en dat merk je ook bij onze leerlingen. In school mogen heel wat leuke activiteiten niet meer plaatsvinden. Muziek als medicijn, staat dit jaar centraal op Rode Neuzen-dag in de VMS. Door Operatie Proper van Mooimakers en door het inzamelen van lege inktpatronen heb ik twee draagbare JBL boomboxen kunnen kopen die de leerlingen tijdens de speeltijden mogen gebruiken. Het doet deugd om ze zien te genieten.”

Lachen met ‘de Micra’

“Ik rijd op woensdagmiddag vaak voor de schoolsport en mijn leerlingen lachen dan als ik mijn autootje ‘de Micra’ midden op de speelplaats zet. De Micra wordt eind april 25 jaar en het is dus tijd voor een verjaardagsfeestje. Daarom trakteren we onze leerlingen op een drankje en een snoepje. Ik heb enkele bedrijven aangeschreven en de reacties waren zeer positief. Alle leerlingen krijgen een pakketje ontbijtgranen en een zakje snoep en natuurlijk zijn er ook chips. We hopen dat door deze ludieke actie onze leerlingen blijven lachen en alle coronaregels blijven respecteren. Ze doen het allemaal supergoed en dat mag ook wel eens benadrukt worden.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier