Fietslessen voor anderstalige jongeren van OKAN-klassen

De OKAN-leerlingen kregen na afloop van de lessenreeks een fietsrapport, uitgereikt door schepen voor Sport Bart Plasschaert die een kijkje ging nemen. (GF) © Hannes Hosten
Redactie KW

Hoewel fietsen voor de hand liggend lijkt, heeft niet iedereen het onder de knie. Naast de succesvolle fietslessen voor volwassenen, organiseerde de stad recent ook lessen voor leerlingen van de OKAN-klassen. De jongeren kregen een diploma.

De fietslessen voor volwassenen, georganiseerd door de stad, zijn steeds weer een succes. Helaas hebben ook heel wat jongeren het fietsen niet onder de knie. Tijdens de maand oktober ging de dienst Sport van Stad Oostende hiervoor langs bij de scholen OKAN aan Zee en OKAN Oostende. 45 leerlingen uit de Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) kregen stap per stap het fietsen aangeleerd.

Extra vaardigheden

Leerlingen die al konden fietsen kregen een uitdagend parcours aangeboden om extra vaardigheden aan te leren. Naast de praktijk kwam ook verkeerseducatie aan bod. “De fietslessen zijn op maat van elke leerling en worden gegeven door enthousiaste vrijwillige lesgevers die hiervoor een opleiding kregen”, legt schepen voor Sport Bart Plasschaert (CD&V) uit. “De lessen werden gegeven op school, zodat elke leerling de kans kreeg om te leren fietsen.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier