Feestelijk afscheid van juffrouw Marleen

Redactie KW

Na een carrière van 40 jaar, waarvan 38 jaar in De Zonnebloem, werd juffrouw Marleen Deschacht op een passende manier in de kijker gezet tijdens haar laatste werkweek voor haar pensioen. Vanwege de coronamaatregelen was een groot feest met alle leerlingen niet mogelijk, maar dat werd op een fijne manier opgelost.

Na een carrière van 40 jaar, waarvan 38 jaar in De Zonnebloem, werd juffrouw Marleen Deschacht op een passende manier in de kijker gezet tijdens haar laatste werkweek voor haar pensioen. Het grootste deel van haar carrière gaf ze les aan het derde kleuter. Vanwege de coronamaatregelen was een groot feest met alle leerlingen niet mogelijk, maar dat werd op een fijne manier opgelost.

Rit in 2pk

Tijdens haar laatste lesweek waren er elke dag een of meerdere optredens voorzien van een van haar vroegere klasjes. Zo was er op maandag een yogasessie met het eerste leerjaar en rapte het tweede leerjaar een liedje. Het hoogtepunt kwam er op vrijdag. Juffrouw Marleen kreeg een ontbijt aan huis geleverd. Vervolgens werd ze opgepikt door een 2pk’tje, versierd in ski-thema omdat ze een fervent skiër is. De kinderen van haar klasje uit het derde kleuter stapten mee naar haar huis om haar op te pikken. Langs de kant van de weg stonden alle andere klassen netjes in hun bubbels te wachten om juf Marleen uit te zwaaien.

In de mooi versierde zaal op school volgde nog een compilatie van heel wat liedjes en dansjes die juf Marleen zelf gebruikte doorheen de jaren. Speciaal voor Marleen haar laatste maanden op school was het contact met haar oudste kleinkind Cas, die sinds de herfstvakantie ook naar De Zonnebloem komt. Marleen zal zich ook tijdens haar pensioen kunnen bezighouden: de zorg voor haar kleinkinderen, schilderen, wandelen en fietsen. Ook haar favoriete school zal ze niet zo maar achterlaten. Ze gaf zich al op als leesmoeke en als begeleidster bij schooluitstappen. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier