Extra opvangdagen tijdens verlengde herfstvakantie

Er komt onder meer opvang in de hoofdlocatie van De Kikker. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De stad Oudenburg organiseert extra kinderopvang op maandag 9 en dinsdag 10 november.

Zondagavond kondigde de Vlaamse minister van Onderwijs aan dat de herfstvakantie in het kleuter en lager onderwijs verlengd wordt tot en met 11 november. “We begrijpen dat het niet voor alle ouders evident is om op zo’n korte termijn opvang te vinden voor deze extra dagen. Wie geen alternatief heeft willen we als lokaal bestuur ondersteunen door in extra kinderopvang te voorzien op maandag 9 en dinsdag 10 november”, kondigt schepen van Jeugd en Gezin Romina Vanhooren aan.

Om de buitenschoolse kinderopvang in Oudenburg zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen is beslist om op de verschillende locaties zo veel mogelijk met vaste begeleiders per school te werken. Ook tijdens de herfstvakantie wordt gewerkt met vaste, locatiegebonden bubbels die aansluiten bij deze schoolbubbel.

Kwaliteitsvolle activiteiten

“We kiezen voor een werking in twee bubbels. Enerzijds is er opvang in de hoofdlocatie van De Kikker in de Aernoudstraat 15 voor kinderen die naar school gaan in de vrije basisschool Oudenburg-Ettelgem of buiten Oudenburg. Anderzijds wordt opvang aangeboden in de lokalen van basisschool GO! Arnoldus voor de kinderen die op deze locatie schoollopen en ook voor de kinderen van vrije basisschool De Tandem Roksem-Westkerke. Op die manier behouden we zoveel mogelijk de huidige bubbels en kunnen we kwaliteitsvolle activiteiten aanbieden”, legt Romina Vanhooren uit.

Deze werking zal gelden van 2 november tot en met 10 november. “Om ouders te ondersteunen die geen alternatief hebben, zullen we dus ook op maandag 9 november en 10 november in opvang voorzien op beide locaties. De inschrijvingen voor deze dagen zullen opnieuw via i-School verlopen”, besluit schepen Romina Vanhooren.

Voor meer informatie kan je terecht bij de coördinator van Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker op 059 56 84 44 (dagelijks bereikbaar tussen 6.30 en 19 uur) of via ibo@oudenburg.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.