Extra locaties voor blokkende studenten in Brugge

©Westend61 Getty Images/Westend61
©Westend61 Getty Images/Westend61
Redactie KW

Een kleine twee weken geleden maakte Stad Brugge bekend dat ze opnieuw studeerlocaties ter beschikking stelt voor blokkende studenten van 14 december tot eind januari 2021.

Schepen van Brugge Studentenstad Mathijs Goderis: “De plaatsen in The Student Village, Bibliotheek Biekorf en de Garemijnzaal – die toen aangekondigd werden – waren meteen ingenomen. Daardoor kregen we verschillende vragen om extra locaties te voorzien. We bleven niet bij de pakken zitten en hebben meteen gekeken om extra zalen open te stellen vanaf de kerstvakantie. Als stad hechten we immers veel belang aan onze jongeren en studenten.”

Je kan nu een plaatsje reserveren in de Magdalenazaal (open van 28 december tot en met 9 januari) en in de polyvalente zaal van het nieuwe Xaverianencomplex (open van 19 december tot en met 15 januari).

Op alle locaties is het verplicht om vooraf te reserveren via deze link . Daar vind je ook een overzicht van de openingsuren.

Respecteer richtlijnen

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Momenteel staat cultuur op een laag pitje. Dit heeft als gevolg dat bepaalde locaties vandaag leeg staan. Het spreekt vanzelf dat we creatief zijn en onze jongeren – die het vandaag extra moeilijk hebben – op deze manier door de blokperiode willen loodsen.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Het is uiteraard belangrijk dat alles veilig verloopt en dat de geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden. Men moet op al deze locaties een mondmasker dragen, een looprichting volgen, afstand houden en de handen regelmatig wassen en ontsmetten. Het spreekt voor zich dat wie ziektesymptomen vertoont, thuis moet blijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier