Extra fietssuggestiestroken dankzij Vlaamse subsidies

De subsidie voor veilige schoolomgevingen 2020 zal worden gebruikt om fietssuggestiestroken aan te brengen ter hoogte van de scholen GO! Basisschool W'IJzer en Buitengewoon onderwijs de Kim. © MVP
Redactie KW

Diksmuide heeft een subsidie gekregen van ? 28.427,44 van Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken. Het lokaal bestuur heeft hiervoor een project ingediend om via snel uitvoerbare ingrepen de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen.

Diksmuide is daarmee een van de tien gemeentes die een stuk van de hiervoor ter beschikking gestelde subsidiekoek van 218.000 euro heeft binnengerijfd en zal dat geld gebruiken om de directe omgeving rond twee scholen verkeersveiliger te maken voor de schoolgaande jeugd.

De subsidie voor veilige schoolomgevingen 2020 zal worden gebruikt om fietssuggestiestroken aan te brengen ter hoogte van de scholen GO! Basisschool W’IJzer en Buitengewoon onderwijs de Kim. Beide scholen liggen in de Grauwe Broedersstaat.

Jorne Demarcke, Deskundige Mobiliteit van Diksmuide: “Met deze subsidie voor kleine ingrepen in signalisatie en verkeerselementen die de veiligheid rondom de scholen moet verbeteren, wensen we in deze straten extra aandacht aan de fietsende scholieren te geven. De fietssuggestiestrook wordt niet beperkt tot enkel de schoolomgevingen maar zal uitgevoerd worden vanaf de Driemussenbrug/Atheneumpad tot aan het postkantoor.”

“Hiermee wordt niet enkel een verkeersveilige fietslocatie aangegeven voor de fietsers rond de school, maar betrekken we ook alle scholieren die via de Paddestraat het centrum bereiken. Deze fietssuggestiestroken staan op de planning om nog uitgevoerd te worden voor de start van het schooljaar. Er wordt ook een fietssuggestiestrook gelegd ter hoogte van basisschool Klimop en het sportterrein de Pluimen in de Pluimstraat.”

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.