Engelse schooldirecties op bezoek in Veldschool in Dentergem

Redactie KW

Een delegatie schooldirecties uit Norfold, Engeland, is op rondreis in West-Vlaanderen en hield daarbij halt in de Veldschool in Dentergem.

Sinds dinsdag 19 april is een delegatie van schooldirecties uit het graafschap Norfolk, Engeland, op rondreis in West-Vlaanderen. “Tijdens hun studiebezoek willen ze de manier waarop wij ons onderwijs organiseren, leren kennen”, aldus Philip Alliet, pedagogisch adviseur basisonderwijs van het OVSG.

“De focus ligt op hoe de school en zijn omgeving gebruikt worden om de lessen te versterken en de wijze waarop leraren de leeromgeving inrichten.” Gisterenvoormiddag waren ze te gast in de Veldschool in Dentergem waar ze door de kinderen ontvangen werden met liedjes en gedichten in het Engels”, zegt directeur Johan Van Ackere. “Enkele scholieren stelden zich ook voor in de taal. De Engelsen vonden het ‘amazing’.”

De bezoekers kregen ook een rondleiding in en rond de school. “Vooral de omgeving met de kampen, schooltuin, doolhof en go-cartparcours vielen erg in de smaak”, klinkt het. “Ook waren ze meer dan verbaasd dat leerkrachten alleen voor een klas staan. De rust bij de kinderen vonden ze onvoorstelbaar.”

(EVWD – Foto EVWD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.