Eline volgt directeur Gery op aan het roer van stedelijke basisschool in Desselgem

Eline begint binnenkort aan een nieuwe uitdaging als directrice. © PNW
Redactie KW

Na 18 jaar als directeur van de stedelijke basisschool Desselgem geeft Gery Lambrecht de fakkel door aan Eline Allegaert. Hij gaat met pensioen.

Sinds 1 september 2003 stond Gery Lambrecht (61) aan het hoofd van de stedelijke basisschool Desselgem, maar zijn band met de lagere school in de Pompoenstraat bestaat al veel langer. Op 1 september 1986 ging hij er aan de slag als leerkracht in de school waar hij zelf ooit les volgde als kind. “Je kan dus gerust zeggen dat het grootste deel van mijn (sociale) leven zich hier afspeelde”, blikt hij op één van de laatste dagen voor zijn pensioen terug.

Teamgeest

Op bijna twintig jaar tijd is de lagere school onmiskenbaar veranderd. “Ten eerste waren we vroeger een jongensschool, met zo goed als enkel mannelijke leerkrachten. Nu zijn we een gemengde school, met een jonger en overwegend vrouwelijk team”, legt hij uit. “Maar de teamgeest is hetzelfde gebleven: waar de mannen vroeger altijd voor elkaar klaarstonden, is het samenhorigheidsgevoel nu misschien zelfs nog iets sterker.”

De komende jaren wil ik inzetten op onderwijsvernieuwing en het welbevinden van de leerlingen

Eline Allegaert (38) knikt. Kort na de start van haar onderwijscarrière kwam de Desselgemse – die nu in Zulte woont – terecht in de stedelijke basisschool, onder de vleugels van Gery. “Een warme bende en een geoliede machine, zo herinner ik me mijn zes schooljaren hier”, vertelt Eline, die de laatste jaren actief was als beleidsondersteuner en zorgcoördinator op de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem. Nu maakt ze dus opnieuw de overstap naar Desselgem, om er directeur te worden.

Voor de toekomst heeft ze niet meteen ingrijpende plannen. “De komende jaren wil ik inzetten op onderwijsvernieuwing en het welbevinden van de leerlingen. Dat laatste doen we al heel lang en is een stokpaardje van Gery”, vertelt Eline. Zo passeerden er de voorbije jaren verschillende projecten de revue: de axenroos, de kindertalentenfluisteraars, relaxatie-oefeningen en braingym om er maar enkele te noemen. “Het past allemaal bij de ambitie om een echte zorgzame school te zijn.”

Ook fysiek is de school niet meer te herkennen. In 2013 verrees er een nieuwbouw met drie kleuterklassen, twee eetzalen en enkele polyvalente ruimtes. Onlangs kreeg de turnzaal een opfrisbeurt en kwam er ook een relaxatieruimte bij. “Met veel dank aan het stadsbestuur, dat ervoor zorgde dat de infrastructuur piekfijn in orde was. Ik kan de school met een goed gevoel achterlaten, in de handen van een zeer bekwame directeur”, besluit Gery. (PNW)