Elfjarig meisje uit Geluwe slaapt al een jaar lang in tent in de tuin

Laure Talpe is 11, woont in Geluwe en slaapt nu al een jaar lang in de tuin van haar ouders. Helemaal alleen, in een tent, vier seizoenen lang, door regen en wind. Twee weken geleden kreeg ze een nagelnieuwe slaapkamer, maar tocht overnacht ze nog steeds in haar tent.

Laure Talpe in haar tent, met papa Mario Talpe, mama Monique Vandevyvere en drie vriendinnetjes. Verhuizen naar een slaapkamer ziet Laura voorlopig nog niet meteen zitten. © MV

Het begon allemaal met de twee zonen van de buren, die vorig jaar een tijdje buiten in een tent in hun tuin sliepen. “Laure wilde dat ook”, vertelt mama Monique Vandevyvere. “Toen het wat kouder begon te worden, dachten we wel dat het snel gedaan zou zijn. Maar Laure bleef het maar volhouden.”

Laure gaat tijdens het schooljaar uiterlijk tussen 20.30 uur en 21 uur slapen in haar tent. “Ik kruip in mijn slaapzak, doe het campinglicht uit en na tien minuten val ik in slaap”, vertelt ze. “Ik slaap vast. Ik kom eigenlijk alleen wakker als ik naar toilet moet. Niet in huis want dan loop ik naar het atelier van mijn papa. Tijdens de winter droeg ik naast een pyjama ook nog een trainingspak, dikke trui en een muts.”

Nieuw tuinhuis op plaats van tent

Papa Mario Talpe speelt elke morgen voor wekker. “Tijdens het schooljaar roep ik haar ’s morgens om 7 uur wakker. Al moet ik soms wel tweemaal roepen.” In het begin werd de tent nu en dan verplaatst. “Ik vreesde dat op één vaste plek het gazon kapot zou gaan”, vertelt vader Mario. “Ondertussen goot ik een betonnen plateau dat eigenlijk moet dienen om een nieuwe tuinhuis op te bouwen. Laure palmde evenwel die plaats in met haar tent.”

Haar ouders hopen alvast dat ze straks weer in haar eigen bed slaapt. “Want het is goed geweest en dat tuinhuis moet er komen”, lacht vader Mario. “Ik zou het toch een beetje spijtig vinden”, reageert dochterlief.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.