Elf Roeselaarse scholen krijgen volgende week zelftesten voor leerkrachten

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

Elf scholen van de Roeselaarse scholengroep Sint-Michiel zijn uitverkoren om deel te nemen aan een proefproject met zelftesten voor leerkrachten en onderwijspersoneel. In heel Vlaanderen gaat het om 38 scholen, zo geeft het kabinet van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) aan.

De leerkrachten en andere medewerkers van onder meer de Burgerschool, het VTI en VISO Roeselare en Barnum zullen vanaf volgende week twee keer per week bij zichzelf een coronatest kunnen afnemen. De elf afdelingen van de Roeselaarse scholengroep Sint-Michiel maken deel uit van het proefproject met zelftesten voor het onderwijspersoneel. Het gaat om dezelfde zelftesten als de tests die bij de apotheek te koop zijn.

Woensdag maakte Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend dat in heel Vlaanderen 38 scholen – 14 lagere en 24 middelbare – opgenomen worden in het proefproject. Bedoeling is om daarna op grote schaal zelftesten te leveren voor al het personeel. Dat zou vanaf midden mei mogelijk moeten zijn, gaf minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams Parlement aan. Vlaanderen mikt op 400.000 zelftesten per week voor het onderwijs.

Tot die tijd zullen de resterende sneltesten prioritair in de klas en op school worden ingezet. Het gaat om zo’n 600.000 testen. Voor de afname van die sneltest moet wel medisch personeel ingeschakeld worden. De scholen kunnen daarvoor beroep doen op hun eigen medische experten en de samenwerking met het Rode Kruis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten