https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eindelijk schot in oud dossier: extra subsidie voor nieuwe verdieping Talententuin in Lendelede

Basisschool De Talententuin in Lendelede krijgt er een verdieping bij.© Frank Meurisse
Basisschool De Talententuin in Lendelede krijgt er een verdieping bij.© Frank Meurisse
Redactie KW

De Prizma basisschool ‘De Talententuin’ in Lendelede krijgt nog eens 101.031 euro extra subsidie voor de bouw van een extra verdieping met vijf nieuwe klaslokalen. “Extra geld voor het ondertussen aangepaste bouwdossier dat jaren geleden werd ingediend”, verduidelijkt directrice Marie Maertens.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) in 26 West-Vlaamse scholenbouwprojecten, die elk meer dan 100.000 euro subsidie krijgen. Prizma basisschool De Talententuin krijgt iets meer dan 101.000 euro, voor aanpassingswerken aan hun eerder al ingediende bouwproject.

“Het dossier werd jaren geleden al ingediend. Kinderen krijgen al een tijdje les in containers” – Marie Maertens, directrice

“Het bouwdossier voor nieuwe klaslokalen en een nieuw sanitair blok werd jaren geleden al ingediend”, aldus Marie Maertens. “De school heeft al langer nood aan extra klaslokalen, omdat er al een tijdje leerlingen les krijgen in containerklassen. Met het nieuwe project wordt de dakconstructie van het gebouw aan de kant van de Stationsstraat afgebroken. In de plaats komt er een volledig nieuwe derde verdieping, met vijf klassen. Daar zullen de oudste kinderen les krijgen. Na al die jaren werd er een en ander uit het eerste dossier bijgestuurd. We willen daar onder andere graag ook een bibliotheek inrichten. Met dat extra budget kunnen de extra kosten nu betaald worden.”

Als alle vergunningen in orde zijn, zouden de bouwwerken op 1 juli kunnen starten. “Dat zou ideaal zijn, om bij het begin van de grote vakantie te kunnen beginnen. Toch is het nog even afwachten of we die startdatum zullen halen. We wachten immers nog op de toestemming van Agion.”

Moeilijke periode

Ook in de Talententuin was het voorbije coronajaar een heel moeilijk jaar. “Voor leerkrachten én leerlingen”, benadrukt directrice Marie Maertens. “De week vóór de extra week paasvakantie was er een van veranderende richtlijnen en updates. Het was trouwens al vaker aanpassen, in het voorbije jaar. Zo konden de kinderen een tijdje geen warme maaltijd meer eten in de refter, maar moesten ze hun van thuis meegebrachte boterhammen op de speelplaats opeten.”

“We hebben het er al bij al tot op vandaag goed van afgebracht. Sinds september hadden we geen Covid-19-besmettingen meer op school. Ook de ouders werkten altijd goed mee. Hopelijk kunnen we nu op 19 april weer volledig opengaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.