https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerste steen voor gloednieuwe school Sint-Andreasinstituut in Brugge

© PD
Redactie KW

Dinsdag 14 september 2021 zal voor altijd een belangrijke dag blijven voor het Sint-Andreasinstituut aan de Garenmarkt in Brugge. Leerlingen – van kleuter tot adolescent – legden die dag de eerste steen van hun gloednieuwe school in de Jakobinessenstraat.

De nieuwe school verrijst binnenkort op een boogscheut van de vroegere locatie, waar over enkele jaren de museumsite BRUSK zal verschijnen.

Burgemeester Dirk de Fauw onderstreepte dat het project een meerwaarde betekent voor zowel de school als de stad. Bovendien zal Stad Brugge het Passantenhuis van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth en het Magdalenagasthuis restaureren en daarna zullen wij deze beschermde gebouwen in erfpacht geven zopdat ze een functie krijgen voor de school, maar ook opengesteld worden voor ruimer gebruik.”

Verhuis tegen 2023

Doenja Van Belleghem, voorzitter van vzw Sint-Andreasinstituut Brugge, benadrukte dat de school ook op deze nieuwe locatie garant staat voor kwaliteitsonderwijs.. “In de voorbije jaren hebben wij gezocht naar een fundamentele en strategische oplossing die de school de financiële en materiële waarborgen biedt, zodat ze op lange termijn kwaliteitsvol onderwijs kan aanbieden in een stabiele en duurzame accommodatie die voldoet aan de wensen van allen die er leiding geven, les geven en les volgen.”

Tegen medio 2023 zullen zowel de leerlingen van de basisschool als het secundair onderwijs in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn.

Het project wordt gerealiseerd door Salens Architecten, aannemersbedrijf Alheembouw en studiebureau Stabitec.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten