Eerste fase van renovatie Arnoldusschool bijna klaar

Directeur Vera Verlinde kijkt benieuwd uit naar de reactie van haar leerlingen als ze op 1 september hun vernieuwde klaslokaal betreden. © LIN
Redactie KW

Er wordt met man en macht gewerkt om de eerste fase van de renovatie van basisschool GO! Arnoldus tot een goed einde te krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar. Deze week zijn de ramen en vensters geplaatst. “Onze kinderen komen in heel luchtige klassen terecht”, zegt directeur Vera Verlinde trots en tevreden.

“Hier en daar moet nog wat worden afgewerkt en opgeruimd, maar dat zal de start van het nieuwe schooljaar niet hinderen. Er is in de vakantie heel wat werk verzet. Het resultaat mag gezien worden”, zegt de directeur.

De gebouwen van basisschool van het gemeenschapsonderwijs, die dateren uit 1963, ondergaan na toekenning van een overheidssubsidie een grote renovatie. Het dak en de volledige buitenkant zijn intussen vernieuwd, er zijn nieuwe ramen met dubbel – en aan de zuidkant zonwerend – glas en ledverlichting geplaatst.

Deur naar buiten

Speciaal is ook dat elke klas op het gelijkvloers nu een deur naar buiten heeft. “Vooral een pluspunt voor de klassen die aan de zuidkant en dus aan de groene omgeving van de school liggen, want onze tuin is het verlengde van de klassen”, aldus de directeur. De vernieuwde klassen krijgen elk ook een nieuw bord met interactieve beamer.

Straks kan de tweede fase van de werken beginnen. Het einde wordt verwacht in het voorjaar van 2022. De totale kostprijs bedraagt 2.007.000 euro.

(LIN)