Een grote stap voorwaarts voor basisschool De Sprong na inhuldiging nieuwe gebouwen

foto GST
Redactie KW

Vandaag vrijdag 27 augustus is het een drukte van jewelste in De Sprong. Eerst kunnen alle leerlingen kennismaken met hun nieuwe klaslokaal, om 18 uur worden de nieuwe schoolgebouwen officieel ingehuldigd. Een jaar later dan voorzien, maar de directeur is tevreden.

De nieuwbouw is een zeer complex dossier geworden, waaraan drie directeuren hebben meegewerkt en dat werd opgevolgd door twee scholengroepen: de Scholengemeenschap Gruuthuse en de vzw Karel de Goede.

Het was directeur Katrien Delanghe die destijds het groot bouwdossier heeft ingediend bij Agion. Directeur Andy Vermeulen heeft de eigenlijke aanvraag afgewerkt en de bouwwerken vanaf de eerste steenlegging in oktober 2019 opgevolgd; in september 2020 gaf hij die taak door aan de huidige directeur Kristof Benoot.

“Ik ben Andy dankbaar voor wat hij hier gerealiseerd heeft, maar ook voor het feit dat hij, zelfs na zijn afscheid, de opvolging van de werken mee hielp coördineren. Mijn taak bestond er grotendeels in om de afwerking, indeling en vooral de verhuis in goede banen te leiden”, zegt Benoot.

Onze school is ultramodern en heel aangenaam om les te geven én te krijgen

De leerlingen hebben al begin 2021 de gebouwen in gebruik genomen. Eerder was de vrije basisschool verspreid over verschillend locaties: een deel in de Sint-Blasiusstraat, een deel in de Kortrijksestraat, en een deel in de containerklassen op de parking van de Wara.

Turnzaal

“Het voordeel van deze nieuwe school is dat alles nu weer op één plaats gecentraliseerd is, waardoor we nog meer vernieuwend kunnen werken en er veel meer mogelijkheden zijn voor samenwerking over alle leeftijden heen. Het is een ultramodern complex geworden, met zeer veel mogelijkheden, ook naar de samenleving toe. De school biedt nu een zeer aangename omgeving om les te geven én te krijgen.”

“Het grootste verschil is de multifunctionele turnzaal. Waar vroeger in een grote garage moest geturnd worden, beschikken we nu over een moderne ruimte met voldoende licht en infrastructuur om onze leerlingen de nodige beweging te bieden.” (GST)