Duco Veurne schenkt computers aan VOC De Rozenkrans Oostduinkerke

Directeur Lieven Beheydt nam de desktops dankbaar in ontvangst van Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.© MVO
Directeur Lieven Beheydt nam de desktops dankbaar in ontvangst van Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Duco Ventilation & Sun Control Veurne doneerde opnieuw computers aan het Vrij Orthopedagogisch Centrum De Rozenkrans in Oostduinkerke. Vorig jaar gaf de firma al 7 bedrijfslaptops aan de onderwijsinstelling. Nu schonk ze 10 desktops. De schenking is een antwoord op de oproep eerder dit jaar van meer dan 300 West-Vlaamse scholen om IT-materiaal te doneren.

In januari 2021 dienden heel wat scholen een dossier in om financiële steun te krijgen voor het afstandsonderwijs dat door de coronacrisis meer en meer de norm wordt. Heel wat kinderen beschikken niet in voldoende mate over de nodige infrastructuur om hun digitale schoolcarrière tot een goed einde te brengen. Om hun schooltaken toch naar behoren te kunnen uitvoeren, draagt Duco met plezier zijn steentje bij.

Desktops krijgen tweede leven

Tien desktops van Duco krijgen als leerinstrument voor het thuisonderwijs een nieuw leven. Duco-marketingmanager Hendrik Dejonghe mocht ze overhandigen aan Lieven Beheydt, directeur van VOC De Rozenkrans. “Onze IT-dienst heeft de laptops op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik”, aldus Dejonghe. “Duco werkt al enkele jaren samen met de Rozenkrans en we staan hen heel graag bij op deze manier.”

Ook Lieven Beheydt is enthousiast. “Het computermateriaal van Duco is een zeer welkom geschenk. Allereerst zijn de desktops een mooie aanvulling voor onze computerklassen. Het verouderde ICT-materiaal in de leslokalen krijgt hiermee ook de nodige upgrade.”

Beheydt onderstreepte nogmaals de unieke samenwerking met Duco. “Het partnerschap laat ons toe de leerlingen een hands-on-opleiding aan te bieden binnen een professioneel kader. Die opleiding wordt nog eens ondersteund met lesmateriaal. Een ideale match.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.