Dorpsschooltje De Libel in Beveren-aan-den-IJzer ondergaat metamorfose

Een nieuwe speelplaats én een nieuw sanitair blok, op een jaar tijd werd in Beveren erg veel gerealiseerd. (foto AB)
Redactie KW

De vier kindjes van het eerste leerjaar die op maandag 18 mei opnieuw naar basisschool De Libel in Beveren-aan-den-IJzer mogen, zullen kunnen genieten van een nieuw aangelegde speelplaats én een nieuw sanitair blok.

Deze wijkafdeling van vrije basisschool De Libel heeft werkelijk een metamorfose ondergaan. Verzakkingen op de verouderde speelplaats zorgden ervoor dat het niet meer veilig was om te spelen en ook het sanitair blok dateerde uit de jaren stilletjes. Alles vernieuwen zou veel geld kosten, maar was noodzakelijk.

Nieuwe speelplaats

“Dankzij de inzet van de ouderraad en de inwoners van Beveren hebben we een nieuwe speelplaats kunnen realiseren”, vertelt directrice Sofie Maes. “We gaan elk jaar in Beveren van deur tot deur met koekjes en er is jaarlijks een kip aan ‘t spit- of kaas -en wijnavond. Beveren is een kleine gemeenschap en de inwoners steunen die initiatieven telkens volop. We hebben meerdere jaren bewust voor deze nieuwe speelplaats gespaard. Van de Koning Boudewijnstichting kregen we 5.000 euro. De nieuwe speelplaats heeft meer dan 20.000 euro gekost, maar het resultaat is prachtig. Pal naast de school ligt openbare speelruimte die op termijn ook nog verfraaid zal worden met natuurlijke speelelementen.”

Sanitair blok

Het comité Heilig Hartzaal dat de aanpalende gemeenschapszaal van Beveren beheert, heeft los van de nieuwe speelplaats voor een nieuw sanitair blok gezorgd, ook een echte noodzaak. De toiletten dienen zowel de school als de gebruikers van de zaal. Leden van het zaalcomité en andere vrijwilligers spendeerden er vele vrije zaterdagen aan.

“Ikzelf en Bruno Hollebecque hebben bijna ieder weekend gewerkt”, zegt voorzitter van het zaalcomité Kris Lamaire. “Magda Moerman, Steven Ketelers, Leo Lepee, Edmond Luyssen, Nicolas Demolder, Brecht Lamaire, Jef Lamaire, Patrick Vanhee, Frans Maeyaert en Danny Uleyn hebben af en toe bijgesprongen. Frank Verhoest en Hans George leenden ons gratis materiaal. En Sylvie Thieren bracht ons een tas verse koffie! De zwerfvuilactie door CD&V Alveringem bracht 200 euro op en werd aan dit project geschonken. Ook de editie 2019 van ‘De burgemeester komt naar je toe’ schonk 1.260 euro. Al die hulp zorgde er voor dat we de prijs enorm hebben kunnen drukken. Het nieuw sanitair blok heeft nog zo’n 20.000 euro gekost. Maar het resultaat mag er zijn!” (AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten