Directeurschap is nieuwe uitdaging voor Myriam Faelens: “Samen bouwen aan de toekomst van de school”

foto Lv
Redactie KW

Voor Myriam Faelens is de voorbereiding van het nieuwe schooljaar al een tijdje begonnen. Nadat ze meer dan 25 jaar voor de klas heeft gestaan, begint ze aan het nieuwe schooljaar als directeur van de VBS De Parel in Donk.

De ambitie om aan het hoofd te staan van een school is voor Myriam Faelens geen bevlieging. Zij bekeek de afgelopen jaren regelmatig de vacatures voor directeur maar was op zoek naar een schooltje met een klasproject waarin ze zich volledig kan vinden.

“De eerste jaren nadat ik afgestudeerd was, stond ik Leuven in het secundair voor de klas. Daarna maakte ik de overstap naar het basisonderwijs in Mariakerke. Daarna zocht ik het nog dichter bij huis en werd ik leerkracht in de school in Sint-Margriete. Na 20 jaar was ik aan een nieuwe uitdaging toe”, vertelt Myriam.

Deze school lijkt sterk op de school waar ik 20 jaar lesgaf

Teamwork

Toen de vacatures voor het komende schooljaar bekend werden, zag Myriam Faelens dat de VBS De Parel in Donk op zoek was naar een nieuwe directeur. “De school in Donk vertoont veel gelijkenis met de school waar ik de afgelopen 20 jaar lesgaf. Er wordt ook in groepsklassen gewerkt. Ik heb toen hier en daar mijn oor te luisteren gelegd en mijn kandidatuur gesteld”, vertelt ze.

“De afgelopen 20 jaar heb ik gezien wat een directeur van een school met groepsklassen allemaal moet doen. Veel veranderingen moet je in Donk van mij niet verwachten. De goede naam van een school wordt niet gemaakt door een directeur alleen. Ik wil de goede sfeer die er in Donk heerst zeker behouden. Daarom wil ik luisteren naar wat zowel de leerkrachten als de ouders van onze school verwachten. Het is aan ons samen om te bouwen aan de toekomst van de school.” (LV)