Directeur Ine en haar team zorgen voor een groene school: “Een kleine dorpsschool, maar we doen dat goed”

foto JDK
Redactie KW

Het is het derde jaar dat juffrouw Ine ‘mevrouw Ine’ werd en als directeur aan het roer kwam te staan van de Tweesprong, met een afdeling in Handzame en Edewalle, goed voor maar liefst 370 leerlingen. Stilzitten doen Ine en haar team allerminst, zeker nu 1 september met rasse schreden nadert.

Binnen heerst een drukte van jewelste in het gebouw langsheen de PD Vanhauttestraat dat sinds 1840 dienst deed als armenschooltje. Overal staan potten verf en stellingen, maar ook de koffie en koekjes mogen niet ontbreken. “Ik mag zeker niet klagen met zo’n team. We houden net voor onze infodag altijd een werkdag en daar is iedereen dan op post om mee te klussen en te helpen waar nodig”, vertelt directeur Ine Holvoet (38). “Maar ook op andere momenten, zelfs in de vakantie, kan ik op de hulp van de leerkrachten rekenen. We zetten momenteel vooral in op de vergroening. De school in Handzame kreeg een ruime speelweide, terwijl we hier de speelplaats in Edewalle ook vergroenen. De grasmatten liggen er een ruime week en het moet gezegd dat het resultaat prachtig is. We willen dit groen ook doortrekken naar de voorkant van de school.”

Welk kind heeft niet graag les in de openlucht?

Buitenklassen

“Deze zogenaamde outdoor education is een gevolg van de coronacrisis: buiten lesgeven. Welk kind heeft niet graag les in de openlucht? Ik vind het ook een meerwaarde voor de leerlingen. Maar alles kost natuurlijk geld. We zijn heel blij dat we eindelijk over drie mooi ingerichte bureaus kunnen beschikken hier in Edewalle, zowel voor de externe hulpverleners als voor mij. Daarenboven starten we dit jaar met een nieuwe taalmethode. Het Tweesprongteam telt momenteel een 25-tal leerkrachten en van de 370 leerlingen komen er een kleine 100 leerlingen naar Edewalle, waarvan 36 kleuters. Niet slecht voor een dorpsschooltje, toch?

Straks starten we weer, zonder het obligate mondmasker voor de lagereschoolkinderen. Dat zal zowel letterlijk als figuurlijk een hele verademing zijn voor iedereen”, besluit Ine. (JD)

Alle info over de school vind je op www.de2sprong.be.