Diksmuidse scholen reageren op corona-uitbraak in Houthulst

De Diksmuidse scholen zijn extra waakzaam voor het coronavirus.© Getty Images
De Diksmuidse scholen zijn extra waakzaam voor het coronavirus.© Getty Images
Redactie KW

Heel wat leerlingen van Houthulst volgen secundair onderwijs in Diksmuide, bij beide campussen van ’t Saam en bij Go! Diksmuide. Op ’t Saam zijn leerlingen van Houthulst ook nu fysiek welkom terwijl Go! Diksmuide verkiest om voorlopig online les te geven aan hen.

“Na overleg met het CLB gisteren hebben we besloten dat alle leerlingen naar school konden komen”, klinkt het bij ’t Saam campus Aloysius. “We volgen de richtlijnen van de overheid en zetten extra in op veiligheid. Er gaan wel geen zwemlessen door en ook geen sporten in gesloten zalen.”

“Verder blijven we voorlopig verder werken zoals voordien : de eerstejaars komen voltijds naar school. De andere jaren komen deeltijds naar school en volgen deeltijds thuis les. Wij maken geen onderscheid tussen de leerlingen of van waar ze komen”, zegt directeur ’t Saam campus Cardijn, Bart Laleman.

Onlinelessen

“Wij hebben 26 leerlingen van Houthulst in onze school”, vertelt directeur Els Poublon. “Samen met de crisiscel hebben we gisterennamiddag besloten om de ouders van de leerlingen van Houthulst op te bellen en hen te laten weten dat de leerlingen voorlopig niet naar school kunnen komen. Leerlingen die geen laptop hebben om thuis les te volgen, krijgen er deze namiddag een van school. De ouders reageerden begripvol.”

Algemeen directeur Veronique De Merlier vult aan: “ De keuze was vlug gemaakt. Wij hebben immers al heel wat ervaring met het online lesgeven doordat we via bednet al lesgeven aan zieke leerlingen. We kunnen nu dus snel overschakelen naar onlinelessen. De lessen gebeuren via livestream en de leerlingen die thuis zitten, kunnen ook meteen reageren en vragen stellen.”

“Wij vonden het niet verantwoord om de leerlingen met zijn allen op de bus te laten stappen, want de meesten komen met de bus naar Diksmuide. In de huidige tijden alle leerlingen dicht opeen te laten zitten, vinden wij niet verantwoord, vooral omdat er andere mogelijkheden zijn waardoor deze leerlingen niets zullen verliezen.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier