Diksmuide presenteert aanbod speelpleinwerking Zonnestraal

We zien schepen Marc De Keyrel samen met Sam en Melissa van de jeugddienst en een aantal animatoren op Speelplein Zonnestraal. © ACK
Redactie KW

Stad Diksmuide nam speelpleinwerking Zonnestraal over. Het stadsbestuur wil ervoor zorgen dat de animatoren een betere verloning krijgen, conform het vrijwilligersbeleid van Diksmuide. Intussen doen ze hun plannen uit de doeken voor de komende maanden.

“De hoofdanimatoren krijgen het statuut van jobstudent”, aldus schepen Marc De Keyrel. “Toch zullen de tarieven gelijk blijven zodat alle kinderen verder kunnen genieten van een zomer vol speelplezier.”

De jeugddienst werkte een coronaproof aanbod uit. “Alle kinderen worden verdeeld over drie bubbels van telkens 45 kinderen die via een aparte ingang binnenkomen”, legt schepen De Keyrel uit. “Dit jaar is er geen uitstap en wordt er niet gezwommen. Het is ook zo dat er dit jaar vooraf moet ingeschreven worden voor een hele week en die inschrijving iedere week hernieuwen. Die inschrijving is nodig om de speelpleinwerking veilig te kunnen organiseren en om de drie bubbels optimaal te kunnen bezetten.”

Aparte ingangen

Wekelijks mogen maximum 45 verschillende kinderen aan één bubbel deelnemen. “Daarnaast zijn een aantal maatregelen genomen. Kinderen die ziek zijn of waren mogen niet deelnemen en risicopatiënten moeten een attest van de arts voorleggen. Elke bubbel heeft een eigen ingang met markeringen om te volgen. De uren van aankomst liggen tussen 7.45 tot 9 uur. Kinderen tot 6 jaar moeten bij het aanmelden steeds vergezeld zijn van een ouder of voogd. Oudere kinderen die alleen naar huis gaan, moeten hiervoor een schriftelijke toelating van de ouders of voogd mee hebben.”

Speelpleinpasje

“Zoals elk jaar is er een éénmalige kost voor administratie en verzekering”, gaat schepen De Keyrel verder. “Hiervoor kun je al een ‘speelpleinpasje’ aankopen per kind. Zonder dit aangekochte pasje is inschrijven in de bubbels niet mogelijk. Kinderen kunnen geen halve dag komen. Er wordt ook gevraagd om de kinderen zelf voldoende tussendoortjes mee te geven en een lunchpakket.. Kinderen ophalen kan tussen 16 en 17.45 uur. De avondopvang is van 17.15 tot 17.45 uur en kost 1 euro per kind. ” Inschrijven doet men via Ticketgang, waar je over een gezinsaccount moet beschikken.

Ook in Pervijze wordt weer uitgekeken naar een zomer vol speelplezier. De niet-stedelijke speelpleinwerking De Kastanjes staat klaar om er ook hier een fanatische zomer van de maken.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.