Diksmuide organiseert opnieuw Blokkot

Redactie KW

Na een lange periode van online lessen volgen, breekt voor studenten de examenperiode weer aan. Het Diksmuidse stadsbestuur wil hen een stille ruimte aanbieden en organiseert op drie locaties een Blokkot. Studenten kunnen er van 12 december tot 31 januari terecht.

Het stadsbestuur kiest voor drie locaties om de studenten maximaal te spreiden en de groepen kleiner te maken. Wanneer de drie locaties volzet zouden zijn, wordt een alternatieve ruimte voorzien. Studenten kunnen terecht in het OC Sint-Sebastiaan en OC De Kring, dagelijks van 8 tot 21 uur. Op kerst- en oudejaarsavond sluiten de deuren om 16 uur en op 20 en 27 januari om 12 uur. Op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari kan er daar niet gestudeerd worden.

Verder kan er ook gestudeerd worden in de polyvalente ruimte van de sporthal, op weekdagen van 9 tot 21 uur en tijdens het weekend van 9 tot 16.30 uur. Op 24, 25 en 26 december en 31 december, 1 en 2 januari blijven de deuren hier dicht.

Coronamaatregelen

Uiteraard dienen enkele maatregelen in acht te worden genomen zodat Blokkot op een veilige manier kan verlopen. Het stadsbestuur vraagt de studenten om deze strikt op te volgen. Zo dienen studenten hun plaats op voorhand te reserveren. Iedere locatie heeft een maximumcapaciteit die niet overschreden wordt.

Het dragen van een mondmasker is de hele tijd verplicht en er wordt gevraagd om steeds 1,5 meter afstand te houden. Verder geldt er een circulatieplan in het gebouw en in de studeerruimte. Keukenmateriaal kan niet gebruikt worden.

Studenten moeten hun eigen drank en eten meebrengen en hun afval zelf afruimen. Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien om tafels en materiaal voldoende te ontsmetten. Dit is de verantwoordelijkheid van elke aanwezige student. Na een studeerdag maken de studenten hun tafel leeg, nemen alles mee naar huis en ontsmetten hun tafel, ook al zijn ze ingeschreven voor de volgende dag.

Geen gemeenschappelijke pauzes

Gsm’s staan op stil en het geluid van pc’s, tablets en andere elektronica wordt uitgezet. Indien niet, worden de jongeren hierop aangesproken. Er is wifi (zonder paswoord) in de gebouwen.

Er zijn geen gemeenschappelijke pauzes voorzien. De studenten bepalen zelf wanneer en hoelang ze pauzeren. Afstandsregels gelden ook tijdens de pauzes. Hou rekening met het samenscholingsverbod, maak bij voorkeur een wandeling met maximum 4 personen.

Inschrijven voor het Blokkot kan via https://webshopdiksmuide.recreatex.be/ . In de besloten facebookgroep Blokkot Diksmuide ( https://www.facebook.com/groups/blokkot ) communiceert de jeugddienst de laatste nieuwtjes. Wie wil, kan ook aansluiten bij het Diksmuidse online blokkot op https://discord.gg/JrarvcQcjb .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.