https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dertig Brugse leerlingen uit het basisonderwijs aan de slag als verkeersambassadeurs

Burgemeester De fauw en schepen Mathijs Goderis hielden eraan de nieuwe Brugse verkeersambassadeurs persoonlijk te ontmoeten. © PDC
Redactie KW

Donderdag 23 september was een belangrijke dag voor dertig leerlingen uit het zesde leerjaar van tien Brugse basisscholen. Ze ondertekenden in het stadhuis immers een charter waardoor ze een heel schooljaar Brugse verkeersambassadeurs worden.

“Deze jongeren zijn een rolmodel voor de andere leerlingen rond verkeersgedrag, maar zullen zelf ook acties rond veilig verkeer en duurzame verplaatsingen organiseren. Bedoeling is dat deze verkeersambassadeurs, onder meer met steun van hun begeleider en medeleerlingen, in 2021-2022 minstens acht acties rond veilige en/of duurzame verplaatsingen op hun school uitvoeren”, benadrukte burgemeester Dirk De fauw die eraan hield om de kinderen persoonlijk te ontmoeten.

Opleiding

“Voor de grote vakantie volgden alle kinderen een opleiding. Samen met een begeleider (ouder of leerkracht) kregen ze heel wat tips rond mogelijke acties aan de schoolpoort, werd hun kennis van de wegcode opgefrist en leerden ze fietsen controleren.

Daarnaast ontvingen ze heel wat sensibiliseringsmateriaal om rond zaken als wildparkeren, overdreven snelheid, zichtbaarheid in het verkeer, … aan de slag te kunnen gaan. Met die opgedane kennis en vaardigheden kunnen ze dit schooljaar acties opzetten in hun eigen school”, vertelt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

Gepersonaliseerde banner

Elke deelnemende school kreeg van Stad Brugge een gepersonaliseerde banner die aan de schoolingang kan opgehangen worden.

De tien deelnemende scholen zijn: VBS SLHD centrum Brugge, OLVA De Touwladder Assebroek, VBS Kantelberg Male, Freinetschool De Boomhut Sint-Andries, Sint-Lodewijkscollege Christus-Koning, VBS Mozaïek Sint-Kruis, BS Paalbos Assebroek, VBS De Zessprong Sint-Andries, Basisschool Manitoba Sint-Andries en Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat Sint-Michiels. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.