Derde kleuterklas in quarantaine na twee besmettingen

© Belga
© Belga
Redactie KW

Alle kleuters van het derde kleuter van Vrije basisschool Sint Rita gaan in quarantaine na twee vastgestelde besmettingen. Dit laat directeur Joke Denys weten op de website van de school.

Vbs Sint-Rita bleef lang gespaard van besmettingen, maar het is nu toch gebeurd. “Het heeft nog lang geduurd en we hoopten eraan te ontsnappen, maar we kregen dan toch het slechte nieuws dat een klas in quarantaine moet wegens 2 besmettingen in de klas”, aldus Joke Denys.

Alle derde kleuters gaan dus in quarantaine. De betrokken ouders werden onmiddellijk opgebeld door het CLB, het centrum voor leerlingenbegeleiding. “Verder wordt er aan contacttracing gedaan, waardoor ook hoogrisico-contacten in quarantaine moeten. Indien nog andere leerkrachten in quarantaine moeten, worden de betrokken ouders hiervan op de hoogte gebracht via mail.”

Leerlingen onder de 12 jaar worden als laag risico beschouwd zolang er geen twee besmettingen terzelfdertijd in één klas zijn. “Ondertussen willen we ook nog eens verwijzen naar onze site waar een link staat naar de beslisbomen voor kleuter en lager. Indien je niet zeker bent of je je kind wel naar school zou sturen check dan deze beslisboom. Verder blijven we het nodige doen binnen onze mogelijkheden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier