https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Zonnetuin in Sint-Kruis heeft grootse bouwplannen: “We blijven een familiale school”

Ere-directeur Carlos De Rock en directeur Nathalie Clerckx naast de schoolvleugel waar binnenkort gebouwd wordt. (foto PDC)
Redactie KW

In basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis was het tijdens de grote vakantie eigenlijk nooit echt stil. Niet dat de buren joelende kinderen of de schoolbel hoorden, maar er werd wel heel wat gebouwd en verbouwd. “We blijven ook na de uitbreiding een warme school in een rustige, groene buurt.”

“We hebben de voorbije maanden het huis naast de school, dat we eerder aankochten, omgebouwd tot peutervilla. Beneden is er een ruim klaslokaal en de bovenverdieping is ingericht als slaapruimte. Zo kunnen onze jongste kleuters over de middag een dutje doen. In de tuin van de peutervilla staan sinds enkele weken vier mooie klascontainers want we hebben enkele klassen moeten ontruimen voor de bouwwerken die wellicht over enkele maanden starten”, vertelt directeur Nathalie Clerckx.

“Zestien jaar geleden heb ik een dossier ingediend bij de bevoegde onderwijsdiensten voor de bouw van een tweede verdieping op de schoolvleugel aan de kant van de Beeweg”, vertelt eredirecteur Carlos De Rock. “Onze school telde toen nog geen honderd leerlingen, maar jaarlijks steeg het leerlingenaantal. We hebben de aangroei toen gelukkig kunnen opvangen door met eigen middelen bijkomende klassen te creëren. Momenteel blijft het aantal leerlingen vrij stabiel maar het is een goede zaak dat de onderwijsminister geld vrijmaakte voor de bouw van vier klassen waardoor de kwaliteit en het comfort van de schoolinfrastructuur een serieuze boost krijgt.”

“Onze nieuwe klassen zullen voldoen aan de didactische eisen van de 21ste eeuw”, vult de huidige directeur aan. “Door deze nieuwbouw creëren we immers ook ruimte voor ondersteuningslokalen voor logopedie en kiné. Het is zeker niet de bedoeling dat we qua leerlingenaantal blijven groeien, want we willen dat ook na de bouwwerken het familiale karakter van de school behouden blijft. We blijven ook na de uitbreiding een warme school in een rustige, groene buurt.”

Duurzaam

“Uiteraard heeft onze architect Joost Danneels heel wat aandacht voor duurzaam en ecologisch bouwen. We voorzien zonnepanelen, een optimale ventilatie van de lokalen, vloerverwarming en zonwering”, vervolgt directeur Nathalie Clerckx.

“Enkele dagen geleden werd de openbare aanbesteding gepubliceerd. We hopen over enkele maanden te kunnen starten met de bouwwerken. Alles is zo geregeld dat de buurtbewoners slechts minimale hinder of last zullen ondervinden. Als de werken zoals gepland verlopen, kunnen de vier groepen die nu in de containerklassen gehuisvest zijn, volgend schooljaar hun intrek nemen in de gloednieuwe lokalen”, besluit de directeur van De Zonnetuin.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten