“De Keiwijzer zwaait het schooljaar toch samen uit”

© (Foto SV)
Redactie KW

De Poperingse middelbare eerstegraadsschool De Keiwijzer sluit dit ongewone schooljaar deze week dan toch nog voltallig af, met een heus terugkommoment voor àlle leerlingen. “Dit is allesbehalve vanzelfsprekend, gezien de nog steeds strenge maatregelen”, aldus directeur Kristof Christiaen. “Dankzij een gedreven organisatie slaagden we er echter in toch al onze plannen te realiseren.”

Anderhalve meter afstand houden, mondmaskers, constante handhygiëne en bubbels van maximum veertien leerlingen: deze strenge maatregelen dreven alle medewerkers van De Keiwijzer de voorbije weken (en maanden) tot het uiterste. “Heel wat klassen moesten we splitsen in twee of soms drie ‘klasbubbels’, wat organisatorisch een grote uitdaging was om te realiseren”, legt directeur Kristof Christiaen uit. “Ook voor de afsluitende activiteiten, die allemaal in open lucht plaatsvinden, moeten we ons aan de maatregelen houden. Toch wilden we heel graag élke klas de mogelijkheid geven om als volledige groep het schooljaar uit te zwaaien. In een voldoende veilige opstelling organiseren we daarom kringgesprekken tussen de verschillende bubbels per klas. Ook zorgen we voor een alternatieve klasfoto, waarbij we foto’s van de afzonderlijke bubbels achteraf samenvoegen. Voor de overige afsluitende activiteiten werken we met vaste bubbels door groepen te vormen via gekleurde stippen op de grond, uiteraard ook hier op gepaste afstand van elkaar”, klinkt het.

Fysiek naar school op 1 september?

Of er in september opnieuw ‘normaal’ of veeleer volgens het ‘nieuwe normaal’ zal moeten lesgegeven worden, blijft voorlopig nog een groot vraagteken. “Komend schooljaar zullen we ons eerst richten op het remediëren van de leerstof die onze leerlingen de voorbije maanden voornamelijk via preteaching moesten verwerken. Hierbij zal het cruciaal zijn een inschatting te maken van de stappen en evolutie die de leerlingen elk op hun eigen tempo afgelegd hebben. We zijn ervan overtuigd dat we niet-afgewerkte doelen zullen kunnen bijspijkeren. Wat ons meer zorgen baart, is het isolement en het gebrek aan sociale contacten dat onze leerlingen de voorbije maanden moesten ervaren. Daarom vinden we het uiterst belangrijk dat de maatregelen van die aard zullen zijn dat de leerlingen opnieuw fysiek naar school mogen komen. Nu we de corona-organisatie stilletjes aan mogen afsluiten, kijken we uit naar het nieuwe schooljaar, waarin we hopen om opnieuw 300 nieuwe gezichten te mogen begroeten. De inschrijvingen kwamen door de ongewone situatie iets trager op gang. Ondertussen zitten die echter op kruissnelheid”, lacht de directeur. “Maar geen nood: er zijn nog plaatsjes vrij in ons eerste en tweede jaar. Via onze website www.dekeiwijzer.be kunnen bezoekers alle info over de school terugvinden, een virtueel bezoek doen en online inschrijven. In juli, wanneer alle activiteiten op school afgelopen zijn, plannen we een reeks bezoeken aan de school met een kleine voorstelling van al onze talentpakketten. Daarnaast staat ons leerkrachtenteam klaar om de ingeschreven leerlingen en hun ouders te begeleiden door de school, zodat ze toch voor het schooljaar begint hun nieuwe school bezocht zullen hebben”, aldus Kristof Christiaen van eerstegraadschool De Keiwijzer.

(SV)

Meer info: info@dekeiwijzer.be of 057 346 379

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten