De fiets op om busje voor Buso de Hoge Kouter In Kortrijk te financieren

V. l. n. r. Steven Parmentier (werkgroep), Gregory D’Hondt (werkgroep), Ingrid Mullebrouck (directeur), Mathias Coopman (leerkracht LO) en Rob Claeys (werkgroep) met centraal enkele leerlingen bij het busje.© Els Deleu
V. l. n. r. Steven Parmentier (werkgroep), Gregory D’Hondt (werkgroep), Ingrid Mullebrouck (directeur), Mathias Coopman (leerkracht LO) en Rob Claeys (werkgroep) met centraal enkele leerlingen bij het busje.© Els Deleu
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Nog tot en met 2 mei kan je de fietstocht ‘Paris-Courtrai’ rijden van 25, 50, 75 of 100 km. Dit ten voordele van Buso de Hoge Kouter, een school voor buitengewoon secundair onderwijs in Kortrijk die een aangepast aanbod heeft voor leerlingen tussen 13 en 21 jaar. De eerst voorziene sponsorrit van Parijs naar Kortrijk kan nu uiteraard niet, maar er is een coronaveilig alternatief voor jong en oud.

E-bike winnen

“Een knipoog naar Paris-Roubaix. We gaan nu de uitdaging aan om zoveel mogelijk lotjes te verkopen. Met de opbrengst willen we een nieuw busje financieren”, duidt leerkracht Stijn Soetaert. “Een lotje kost 3 euro en daarop staat telkens een QR-code waarmee je terechtkomt op een site waarop je 4 verschillende fietstochten kan vinden. Ze blijven online staan tot en met 2 mei.”

Op het parcours kan je ook meedoen met de ‘Bizbikechallenge’. Wie een originele foto maakt aan de sponsorwall aan de Hoge Kouter maakt kans om een e-bike te winnen. De firma Bizbike kiest hiervoor de winnaar uit. Met de lotjes zelf kan je ook prachtige prijzen winnen.

Als je geen fan van de fiets bent maar toch de school wil steunen, dan kan je ook een lotje kopen en meedoen voor de prijzen die er te winnen zijn. Ook hier is een e-bike te winnen, net als veel prachtige elektroprijzen geschonken door Group Heylen. Alle prijzen staan vermeld op de website. De winnaars worden bekendgemaakt na 2 mei via de website. Alle tochten starten in de Baaistraat in Kortrijk. Aan de school is er parkeergelegenheid aan de Lange Munte voor wie van iets verder komt om daar met de fiets te starten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.