De Dorpsparel in Schuiferskapelle pakt uit met digitaal winterforum

Philippe Verhaest

De kleuter- en basisschool De Dorpsparel in de Tieltse deelgemeente Schuiferskapelle organiseert vandaag een digitaal winterforum. Vanaf 14 uur kan je via de Facebookpagina en website van de school live volgen wat de leerlingen in petto hebben. Op de agenda staan onder andere een lichtshow en kerstdans.

In ervaringsgerichte basisschool De Dorpsparel ligt de focus op outdoor education. “We houden er ook van om de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij het schoolgebeuren”, zegt directeur Ine Vandecaveye. “Op de vooravond van elke vakantieperiode proberen we altijd een forummoment te organiseren en geven we de kinderen de kans om te tonen waar ze aan gewerkt hebben.”

Helaas werd het concept dit jaar slachtoffer van de coronamaatregelen en zagen de leerlingen bij de start van de herfstvakantie alle feestelijkheden rond de geplande ‘herfstmarkt’ in rook opgaan. “Om de kerstvakantie niet op dezelfde manier in mineur te laten starten, gingen we creatief aan de slag om de kinderen én ouders toch te kunnen betrekken bij het geplande winterforum. Vandaag organiseren we voor de eerste keer een digitaal forum, waarin de kinderen van de school centraal staan. Vanaf 14 uur kan iedereen afstemmen op de livevoorstelling van het forum. Meevolgen kan via de link op onze website en de Facebookpagina van de school. De werkgroep verzamelde de projecten van alle klassen en maakte van alle opgenomen filmpjes één mooi geheel.”

 ©Wouter Meeus Wouter Meeus
©Wouter Meeus Wouter Meeus

Tijdens de voorstelling zal je onder andere kunnen zien hoe de peuters en kinderen van de eerste kleuterklas een plukboom met versieringen hebben gemaakt. Er is ook een kerstdans en zelfs een lichtspektakel. De oudste leerlingen kropen dan weer in hun pen en schreven brieven om hun waardering voor het zorgpersoneel te uiten.

Inzamelactie

“Om alles nog een extra waardevolle betekenis te geven organiseerden de afgelopen ook een inzamelactie van speelgoed en kinderkledij. Niet voor elk kind is december namelijk een feestmaand waarbij de speelgoedkast extra gevuld wordt. Ouders die nood hebben aan spulletjes kunnen via de directie van de school een afspraak maken. Het resterende deel van de ingezamelde spullen zal tevens gedoneerd worden aan De Rinkel in Tielt en het ‘Rode Kruis opvangcentrum’ in Wingene.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.