De Dobbelsteen XL in Heule gaat officieel van start

Plechtige opening van de nieuwe gebouwen van Athena campus Heule en de Dobbelsteen XL door kabinetschef Raf Suys van het kabinet van vice-minister President Hilde Crevits.
Redactie KW

Zaterdag werd het nieuwe onderwijsconcept De Dobbelsteen XL officieel geopend. Dat ging gepaard met een kijkdag voor buurtbewoners.

De Dobbelsteen XL is gevestigd op de site van Athena in de Moorseelsestraat in Heule. De leerlingen van het derde leerjaar tot het tweede middelbaar van de scholengroep GO! in Heule huizen vanaf nu in één campus. De werken voor de nieuwbouw startten in november 2015 en waren eind februari klaar. “Met dit onderwijsconcept maken we de overgang naar het secundair onderwijs veel makkelijker“, zegt directeur van het lager onderwijs, Iris Buyck. “Deze vernieuwing voldoet bovendien aan het hervormingsplan van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).” Door de verhuizing van de leerlingen van de lagere school komt er meer ruimte vrij in de wijkschool Kransvijver. “We zullen deze campus nu herinrichten op maat van onze kleuters en leerlingen van het eerste en tweede leerjaar.”

Ateliers

Volgens Diter Den Baes, directeur van Athena, biedt dit nieuw onderwijsconcept vele voordelen. “Leerkrachten van de hogere graden van Athena kunnen de lessen van het lager onderwijs ondersteunen. De kinderen krijgen zo niet alleen vakkennis uit de eerste hand, maar raken er ook mee vertrouwd dat in het middelbaar onderwijs meerdere leerkrachten aan het werk zijn. Verder krijgen de leerlingen van het basisonderwijs ook toegang tot labo’s, de 3D-printer, de technische ateliers en multimedia-accommodatie die niet voorhanden zijn in een lagere school.” Nog op dezelfde site van Athena zijn ook alle ateliers vernieuwd voor de hogere afdelingen bouw, auto, schilder- en decoratietechnieken, metaal, elektriciteit en drukkerij, telkens met bijbehorende magazijnen, klaslokalen en lockerruimtes. De kostprijs van alle werken – nieuwbouw De Dobbelsteen XL inclusief – bedraagt acht miljoen euro en is mogelijk gemaakt door de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen. Leerlingen en hun ouders en de buurtbewoners werden afgelopen zaterdag uitgenodigd om een kijkje te nemen in de vernieuwde campus.

(nvh/wdk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier