De Ark Maldegem neemt afscheid van administratief medewerkster Chantal Baele

Leerkrachten en leerlingen van vrije basisschool De Ark namen afscheid van administratief medewerkster Chantal Baele die met pensioen gaat.© LV
Leerkrachten en leerlingen van vrije basisschool De Ark namen afscheid van administratief medewerkster Chantal Baele die met pensioen gaat.© LV
Redactie KW

Voor Chantal Baele die binnenkort 60 jaar wordt, is de lange vakantie begonnen. Na 38 jaar trouwe dienst als administratief medewerkster bezorgden de directie, leerkrachten en leerlingen van De Ark Maldegem haar een dankbaar afscheid bij haar pensioen.

Nadat zij haar humaniora bij de Zusters Maricolen had afgewerkt, mocht Chantal als administratief bediende beginnen bij UCO Brugge. Drie jaar later vroeg de school waar ze les had gevolgd of zij daar op de administratie wou werken.

“Ik heb geen moment getwijfeld. Omdat de broederschool (jongensschool) en De Maricolen (meisjesschool) nog hun eigen administratie hadden, werkte ik op twee locaties. In de voormiddag werkte ik in de meisjesschool en ’s namiddags zat ik bij de jongens in de Zwarte Zusterlaan. Aan die periode hou ik nog altijd mijn beste herinneringen over”, vertelt Chantal.

Leren werken met computer

Het bijhouden van alle administratie in verband met leerkrachten en leerlingen was de belangrijkste taak van Chantal. Zij werd ook ingeschakeld als er in de school activiteiten werden georganiseerd. Ook voor dringende boodschappen en als er tijdens de lessen een leerling met een kwetsuur naar de arts moest, kon altijd op Chantal worden gerekend.

“De eerst jaren was onze administratie een papiermolen. De leerlingen konden in die tijd nog met de school een spaarboekje op hun naam openen. Omdat wij die spaarboekjes bij de ASLK openden, schonk die instelling ons onze eerste computer.”

Ik ben er trots op dat ik al die jaren in goede verstandhouding met de directeurs en leerkrachten heb samengewerkt

“Het was de directeur van de jongensschool die mij met de computer leerde werken. De papierberg verminderde maar de wereld van het onderwijs is zo geëvolueerd dat er nu veel meer rapporten en statistieken moeten opgemaakt worden. De tijdwinst die de computer ons opleverde, ging daarin op.”

Genieten van mooie dingen

In de 38 jaar dat Chantal voor de school heeft gewerkt, heeft ze met meer dan tien directeurs en honderden leerkrachten samengewerkt. “Ik ben er trots op dat ik al die jaren in goede verstandhouding met de directeurs en leerkrachten heb samengewerkt. Ik ga hen zeker niet vergeten maar nu begint er een nieuwe periode in mijn leven.”

“Wat we door de coronacrisis hebben meegemaakt, heeft mij nog meer dan vroeger doen inzien dat we moeten genieten van alle mooie dingen die het leven ons schenkt. Dat ben ik de komende jaren dan ook van plan”, besluit Chantal. (LV)