Corona zorgt voor schoolstraat in Kemmel

Burgemeester Wieland De Meyer bij de tijdelijke schoolstraat. © Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Op maandag 29 november startte aan de VBS Kemmel in de de Hogenakkerstraat het proefproject ‘schoolstraat’. Aanleiding is de coronacrisis waardoor de ouders de school niet meer binnen mogen om hun kinderen op te halen. Daardoor is het aan de schoolpoort drukker dan gewoonlijk op straat, wat vorige week tot gevaarlijke situaties leidde.

In overleg tussen het bestuur en de school werd besloten om te starten met het proefproject ‘schoolstraat’. Zowel ‘s morgens als ‘s avonds wordt de straat een half uurtje afgesloten voor alle verkeer, zodat ouders aan het begin van de straat hun kinderen moeten afzetten. Enkel te voet en met de fiets kan nog tot aan de schoolpoort gegaan worden.

Gevaarlijke situaties voorkomen

“We schakelden snel om verder gevaarlijke situaties te voorkomen,” zegt burgemeester Wieland De Meyer. “We houden dit proefproject aan tot eind januari, gezien ook de huidige coronaregels tot dan lopen. Dan evalueren we de situatie met de school, ouders en omwonenden om te zien of we hiermee verder gaan of dat we andere maatregelen moeten nemen om de veiligheid te verhogen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.