Corona-uitbraak in middelbare school De Studio in Oostende

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)
Gillian Lowyck

In Oostende is de school De Studio voorlopig overgeschakeld op afstandsonderwijs na een corona-uitbraak. Maandag worden alle leerlingen en leerkrachten getest.

In de middelbare school De Studio in Oostende is er een corona-uitbraak. Alle leerlingen volgen momenteel 100 procent afstandsonderwijs.

“We zijn geconfronteerd met een aantal besmettingen”, vertelt Chris Vandecasteele, algemeen directeur van scholengroep Stroom. “Het aantal ligt niet zo hoog maar er zit geen patroon in: twee leerlingen uit de ene klas, een leerkracht van de andere klas… Daarom maken we ons zorgen. Bovendien zitten we met veel zieken bij het personeel, waardoor we het lesgeven niet op een veilige manier kunnen organiseren. Daarom zijn we overgeschakeld op afstandsonderwijs.”

Maandag komt de testbus langs en worden alle leerlingen en leerkrachten getest. “Dinsdagavond hebben we dan de resultaten, dus we hopen dat we zo in kaart kunnen brengen waar de besmettingen zich situeren. Dan kunnen we beslissen welke verdere maatregelen we nemen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.