https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Corona treft basisschool Zedelgem Dorp: sluiting tot en met 26 maart

De basisscholen van Zedelgem Dorp blijven ook volgende week dicht.© foto GST
De basisscholen van Zedelgem Dorp blijven ook volgende week dicht.© foto GST
Redactie KW

Met ingang van donderdag 18 maart is basisschool Zedelgem Dorp gesloten wegens een uitbraak van het coronavirus en dit tot en met vrijdag 26 maart.

De sluiting betreft beide afdelingen van de school: de afdeling gelegen in de Groenestraat en deze in de Sint-Laurentiusstraat. Deze beslissing komt er na een bijeenkomst van de crisiscel: een overleg tussen de gemeente Zedelgem, de school en de betrokken medische teams.

Burgemeester Annick Vermeulen nam dit besluit op woensdag 17 maart: “De school heeft alle maatregelen nauw opgevolgd, maar het virus is onvoorspelbaar. Na overleg en uit voorzorg zijn we tot deze beslissing gekomen. We hopen nu door deze maatregelen te nemen dat de school terug kan opstarten vanaf maandag 29 maart. De gemeente dankt iedereen om de voorzorgsmaatregelen nauwgezet te blijven volgen.”

De directie van de school organiseert zich zodat de leerlingen en het personeel zo snel als mogelijk allemaal worden getest en houdt zich aan de voorschriften van quarantaine. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten