Coole fotoshoot voor communicanten bij PZ Spoorkin Veurne

Milan Ivanoff (bijna 7) was met zijn mama en papa helemaal uit Haaltert naar Veurne gekomen voor een droomfoto op een glimmende politiemotor van PZ Spoorkin. Fotograaf van dienst was korpschef Devid Camerlynck in eigen persoon.

Korpschef Camerlynck bezorgt Milan een onvergetelijke herinnering

Het was ook het idee van de korpschef om jongens en meisjes die hun communie of lentefeest vieren uit te nodigen voor een originele fotoshoot. Want hoeveel jongens en zelfs meisjes dromen er niet van om politieagent te worden? Om alles in goede banen te leiden, moesten de ouders hun kinderen vooraf inschrijven zodat er geen wachtrijen ontstonden. De fotoshoot was gratis, maar wie dat wilde, mocht ook een eigen fotograaf meebrengen.

Voor Milan kon de dag alvast niet meer stuk. Hij mocht niet alleen op die stoere politiemotor, maar ook in het gloednieuwe politievoertuig, inclusief met flikkerende blauwe knipperlichten, zitten. En Milan kan meteen uitpakken met een originele communiekaart. “Ik wil later politieagent worden of uitvinder” glunderde Milan. “Dat zijn twee zaken die je bij de politie kunt combineren” zei de korpschef lachend. “Bij de politie moet je ook wel eens inventief zijn…”

De korpschef wilde met dit initiatief kinderen ook de gelegenheid geven om op een andere manier kennis te laten maken met de politie en het politiemateriaal. “Zo wekken we misschien ook de interesse van de kinderen in ons werk en stimuleert het hen tot een toekomstige politiecarrière. Ze mogen zelf kiezen of ze liever bij een politiemotor of een voertuig worden gefotografeerd. De meesten kiezen dan de motor, maar als er tijd genoeg is, dan mogen ze ook nog even poseren in en bij de politieauto.”

(MVDP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.