Conservatorium Kortrijk organiseert voorstellingen om leerlingen te werven

Conservatorium Kortrijk gaat op een creatieve toer om kinderen in tijden van corona warm te maken om zich in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. © CH
Redactie KW

Conservatorium Kortrijk gaat op een creatieve toer om kinderen in tijden van corona warm te maken om zich in te schrijven voor het nieuwe schooljaar. Met mini-voorstellingen op de speelplaatsen van Kortrijkse scholen stelt het Conservatorium haar werking voor. Leerkrachten muziek, woord en dans halen alles uit de kast om de aanwezige kinderen te vermaken én overtuigen.

“In de loop van september komen er altijd nog inschrijvingen bij, maar onder normale omstandigheden hebben we meer mogelijkheden voor promotie”, vertelt Erik Desimpelaere, directeur Conservatorium Kortrijk.”Met deze speelplaatsvoorstellingen laten we kinderen op een originele manier kennis maken met ons aanbod.”

De inschrijvingen zijn volop aan de gang. “Er zijn door de omstandigheden weinig inschrijvingen”, vertelt de directeur. “De ouders nemen een afwachtende houding aan. Ze zijn onzeker. Er zijn nog veel plaatsen vrij voor zes-, zeven- en achtjarigen. Dit voor de disciplines woord, muziek en dans.”

Digitale Conservatoriummarkt

Eind juni en begin september vinden in normale omstandigheden de traditionele Conservatoriummarkten plaats. Er worden instrumenten gedemonstreerd en de potentiële leerlingen krijgen toelichting over de vakken en richtingen. Door corona moesten ze het over een andere boeg gooien. Men lanceerde een digitale Conservatoriummarkt. Op de site www.kortrijk.be/conservatoriummarkt kan je kennis maken met de instrumenten, de opleidingen en de leerkrachten.

Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs is het idee genegen. “Deze ongewone tijden zorgen ervoor dat iedereen nog creatiever aan de slag moet gaan en daar is het lerarenkorps van het Conservatorium natuurlijk heel goed in”, vertelt de schepen. “Ze brengen hun enthousiasme naar de scholen over om zo leerlingen aan te moedigen om in te schrijven.”

Wie graag meer wil weten over de opleidingen van het Conservatorium, kan alle nodige informatie terugvinden op de website www.kortrijk.be/conservatorium en op www.kortrijk.be/conservatoriummarkt

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.