Comedy als apotheose Rode Neuzen Week in Kortemark

(foto JD)
Redactie KW

Dat het op school niet alleen draait rond lesgeven en leren, dat hebben ze in het MMI begrepen. Niet alleen is er elk jaar een cultuur-, gedichten- en themadag, maar ook het goede doel is nooit ver weg. Het MMI schiet op vrijdag 19 november lachsalvo’s af voor Rode Neuzen Week.

“Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 november laten we ons met MMI opnieuw van onze warmste kant zien”, aldus Jan Boterberg. Hij werkt al jaren als opvoeder in het MMI, maar heel wat sportfanaten kennen hem ook als een van de scheidsrechters in de Jupiler Pro League.

“Na de succesvolle Warmste Weken in 2018 en 2019 gaan we dit jaar voor een Rodeneuzenweek. De leerlingen kregen de kans om met hun klas tijdens die week een actie op poten te zetten voor het goede doel. Zo kunnen ze iets verkopen of een carwash organiseren. Als slotevent van deze Rode Neuzen Week organiseren we op vrijdag 19 november vanaf 19 uur in onze MMI-sporthal een gratis Comedy Night met alles erop en eraan: hapjes en drankjes, muziek, humor en een warme sfeer. De lachsalvo’s barsten los om 20 uur”, vertelt Jan Boterberg.

Thuismatch

“We starten de avond met onze lokale helden, schoolmeesters meneer J. en meester D., geven in hun voorstelling Zonder veel voorbereiding hun eigenzinnige kijk op de wereld en ze nemen hun zwaar onderschatte stiel behoorlijk op de korrel.”

“Doorheen de pandemie speelden ze hun voorstelling ruim 50 keer en zowel in de klas als op het podium vallen ze nooit uit hun rol. Het is ook zo dat Meneer J. oftwel Jeffrey Dael bij ons op school werkt, dus het is een thuismatch voor hem, waarbij hij en zijn kompaan Dries Uyttenhove, leraar in De Tweesprong in Handzame, met plezier enkele humoristische doelpunten zullen binnenkoppen”, aldus Jan Boterberg.

Mantelzorgschool

“We krijgen die avond bovendien de award van mantelzorgvriendelijkste school overhandigd door Samana. We stellen ook kort de projecten voor die we rond dit project deden en we werpen een blik op onze toekomstplannen. Daarna is het opnieuw lachen en gieren geblazen: eerst is Stijn Verdeghem aan de beurt en daarna maakte Kjen Descheemaecker het podium onveilig met een unieke mix van humor en beatbox. Kjen nam ooit deel aan Belgium’s got talent en is oud-leerling van onze school.”

“Mohsin Abbas sluit de avond af. Wie hem niet kent, zag hem nog nooit aan het werk, maar eenmaal hij op het podium staat, vergeet je zijn naam nooit meer. Op het einde van de avond, die aaneengepraat wordt door Frank van Erum, maken we het eindbedrag bekend dat we als school verzamelden met alle projecten tijdens de Rode Neuzen Week”, besluit Jan.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier