Carine Van Damme is nieuwe directeur scholengroep Molenland

Carine Van Damme.©Wouter Meeus foto WME
Carine Van Damme.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De schoolgemeenschap vzw Scholen Molenland, die de middelbare scholen in Tielt, Ruiselede en Meulebeke overkoepelt, krijgt op 1 september een nieuwe algemeen directeur. Carine Van Damme, nu nog directeur van Regina Pacis in Tielt, vervangt Rik Delmotte, die met pensioen gaat.

Voor alle duidelijkheid: beide betrokkenen blijven de komende maanden nog op post in hun huidige functie, maar de raad van bestuur van de vzw Scholen Molenland stelde alvast een opvolger aan voor Rik Delmotte. Dat is de 53-jarige Carine Van Damme uit Lievegem geworden. Als coördinerend directeur was zij al personeelsverantwoordelijke van de scholengroep. “Mijn grootste zorg is dat ik Handelsinstituut Regina Pacis, waar ik sinds 1 april 2008 aan het hoofd sta, en het sterk aan elkaar hangende lerarenkorps verlaat. Maar ik ga graag deze nieuwe uitdaging aan met een takenpakket dat me zeker moet liggen.”

Druk leven

Rik Delmotte werd in 2010 directeur van het VTI in Tielt, nadat hij eerder als adjunct-directeur van het VTI in zijn woonplaats Waregem werkte. Op 1 september 2017 stapte hij in zijn huidige functie. “Nu ik 62 word, krijg ik de kans om met pensioen te gaan en is het tijd voor een leven na het onderwijs”, zegt Rik. “Ik zal weten wat gedaan met drie kinderen en vier kleinkinderen. Ik heb een zoon die in de Verenigde Staten woont en daar willen we zeker eens naartoe. Onze twee andere kinderen hebben een drukke job en kunnen thuis de nodige hulp gebruiken.”

Voor de opvolging van directeur Carine Van Damme in Handelsinstituut Regina Pacis werd een vacature uitgeschreven. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.