https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Campus VTI van Prizma Izegem verwachtte deze morgen een 100-tal zesdejaars

Redactie KW

In Prizma Campus VTI starten de lessen op deze vrijdagmorgen opnieuw opgestart. “We verwachten in de eerste fase 98 leerlingen uit het zesde jaar. De school kreeg na het bezoek van de preventieadviseur een positief advies. Er zijn dan ook heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is er bij voorbeeld een gespreide lesopstart, krijgen alle leerlingen een gratis mondmasker en zijn de lokalen anders ingericht. De leerkrachten krijgen een gepersonaliseerde safetypack met mondmasker, handschoenen, handgel en een ontsmettingsbus.”

Directeur Jan Verbeke is trots op zijn leerkrachten en op het omkaderingspersoneel. “Tijdens de lockdown hebben zij schitterend werk geleverd. Leerkrachten hebben heel wat uren geklopt en waren bijzonder creatief in het aanbieden van afstandsonderwijs. Zij verdienen echt een pluim, want het is niet evident welke flexibiliteit zij aan de dag moesten leggen.”

Intussen is in het Izegemse VTI heel wat veranderd. “Onder de leiding van de afdelingsverantwoordelijken hebben de leerkrachten praktijk en technische vakken heel mooi werk geleverd in de werkplaatsen.”

Gespreide opstart

De afdelingen mechanica en elektriciteit zien er nu toch helemaal anders uit. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om wijzigingen in functie van de nakende infrastructurele werken nu al uit te voeren.”

De voorbereiding op de herstart is al bij al goed verlopen. “Ik kon rekenen op mijn coördinatorenteam om alles goed te organiseren en voor te bereiden.” Voor de heropstart zijn nieuwe lessenroosters gemaakt om een gespreide opstart van de lesdag te realiseren. “We focussen voor onze zesdes op de essentiële vakken voor hun opleiding. Het is nu van het allergrootste belang dat onze leerlingen alsnog goed voorbereid worden op verdere studies op de arbeidsmarkt. Dat is nu de prioriteit.”

Sinds vorige week belt een call-team van de school systematisch elke leerling op

In Prizma campus VTI hebben ze ook heel wat aandacht gegeven aan de verbinding met de leerlingen. “Voor de leerlingen en hun ouders is het geen gemakkelijke periode. Ik heb daarom aan de leerkrachten gevraagd om veel aandacht te besteden aan de contacten met de leerlingen, naast het lesgeven op afstand. Bovendien was het team van de interne leerlingenbegeleiding altijd aanwezig op school en waren ze elke dag tussen 10u en 12 uur live beschikbaar.”

Sinds vorige week belt een call-team van de school systematisch elke leerling op. “Het is belangrijk om bij onze leerlingen een vinger aan de pols te houden. Ze moeten weten dat ze op ons kunnen rekenen. Wij laten hen niet los en vinden de verbinding met onze leerlingen belangrijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten