Campus Blydhove verhuist na 70 jaar naar nieuwe locatie

De leerkrachten nemen met gemengde gevoelens afscheid.© PDC
De leerkrachten nemen met gemengde gevoelens afscheid.© PDC
Redactie KW

Woensdag sloten de personeelsleden van campus Blydhove van het Instituut Mariawende Blydhove definitief de deuren van het kasteeltje in de Generaal Lemanlaan in Assebroek. Hiermee wordt een punt gezet achter 70 jaar onderwijs op deze locatie.

Op 1 september starten de leerlingen en leerkrachten het schooljaar in het nieuwe gebouw op de campus Mariawende in de Boogschutterslaan in Sint-Kruis. De studierichting Verzorging zal daar verder aangeboden worden.

“Het is een afscheid met gemengde gevoelens”, vertelt campusverantwoordelijke Lieve Lutters (35). “We zullen enerzijds de groene omgeving, de kleinschaligheid en de gezellige sfeer hard missen maar anderzijds verhuizen we naar een gloednieuwe locatie met heel wat didactische mogelijkheden. Dit gebouw was uitgeleefd en beantwoordde nog nauwelijks aan de eisen van een hedendaags schoolgebouw. Toch wordt het voor de 150 leerlingen en de 30 leraren serieus wennen.”

Het is niet duidelijk wat er met de gebouwen van de school zal gebeuren. “De hele site is erkend als beschermd stadsgezicht en kan uiteraard niet zomaar verdwijnen. Wel is het zeker dat de kinderopvang, die ook op de campus gevestigd is, hier blijft”, aldus Lieve Lutters.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.