Cameraploeg komt jonge auteur Robbe filmen in zijn klas

Robbe Buyck was donderdagnamiddag een beetje een Bekende Vlaming. Een cameraploeg van Karrewiet kwam naar school om hem te filmen over zijn nieuwe boek, dat verkocht wordt ten voordele van Sunshine4kids.


Robbe Buyck zit in het vierde leerjaar en schreef al zijn tweede boek. Tijdens de Jeugdboekenweek vorig jaar was zijn eerste boek af. Heel wat kinderen uit lagere school Sint-Vincentius Bissegem verzorgden tijdens de middagpauze de tekeningen voor in het boek. Directeur Johan Devos en begeleidende leerkracht Greet Vandersteene zijn trots met het resultaat, en Robbe is dat natuurlijk ook.

Robbe trekt in zijn boekje alle registers van zijn fantasiewereld open en neemt de lezertjes mee naar Korniala. “Bij het lezen van Robbes verhaal wordt het vooral genieten van de gezellige manier waarop hij vertelt. Zijn aangename schrijfstijl doorspekt met een waaier aan creatieve woordkeuzes bevorderen zeker het leesplezier”, aldus Johan. “Robbe beschrijft alles in geuren en kleuren. Daarom kozen we voor zwart-wit tekeningen. De uitdaging bestaat er in om die tekeningen na het lezen zelf in te kleuren. Het is dus lees- en kleurplezier in één.”

Sunshine4Kids

Voor Broederlijk Delen wordt er geld ingezameld voor Sunshine4kids, een onderwijsproject in Kenia door Pascale Perneel uit Vichte. Het boekje wordt verkocht aan 5 euro en de totale opbrengst wordt integraal geschonken aan Sunshine4kids.

Bij jeugdjournaal Karrewiet vonden ze dit een reportage waard. Ze kwamen donderdagnamiddag Robbe filmen op school. De trotse Robbe poseert maar al te graag met de cameramannen voor een foto.

Het boekje bestellen kan bij lagere school Sint-Vincentius, H.Dewildestraat 4 in Bissegem. 056 35 62 72 of directie@lagereschoolbissegem.be

(EDB – Foto LOO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.