Buitengewone school De Regenboog start met uitzonderlijk veel nieuwe leerlingen: “Blij dat we opnieuw een normaal schooljaar kunnen starten”

Directeur Koen Denduyver is klaar om het nieuwe school jaar in te rijden. “Deze bus is een Pinterestideetje ideetje. Samen met enkele handige leerkrachten hebben we deze nieuwe attractie voor de leerlingen gemaakt van gerecycleerd materiaal.” (foto BC)
Redactie KW

Met liefst 25 nieuwe leerlingen, drie nieuwe leerkrachten, twee nieuwe klassen en een extra logopediste start het schooljaar in De Regenboog. De school voor buitengewoon onderwijs heeft dit jaar trouwens nog iets te vieren. “Vorig jaar bestonden we vijftig jaar, maar door corona konden we deze verjaardag niet vieren”, aldus directeur Koen Denduyver.

Vijfentwintig nieuwe leerlingen, het lijkt misschien niet veel, maar voor De Regenboog is dit uitzonderlijk. “Je moet weten, onze school telt een honderdtal leerlingen. Onder meer door het falen van het M-decreet krijgen wij jaarlijks met een grotere instroom leerlingen te maken. Begin vorig schooljaar verwelkomden we 16 nieuwe leerlingen, nu zijn dat er dus negen meer. Bovendien begonnen we vorig schooljaar met 88 leerlingen en eindigden we met 95 leerlingen. De coronacrisis zorgde ervoor dat we tijdens het schooljaar een grote instroom hadden van nieuwe leerlingen. Kinderen die goed leren hebben veel minder last ondervonden van de crisis dan kinderen met leerproblemen”, begint directeur Koen Denduyver.

De Regenboog nam eind vorig schooljaar ook afscheid van 13 leerlingen. Zij starten nu in het middelbaar onderwijs. “Dit schooljaar zit onze school zo goed als vol. Een toestroom van nieuwe leerlingen zoals we die vorig jaar hadden, zit er dus niet in.”

We vieren de vijftigste verjaardag van onze school

Om in kleine groepjes te kunnen blijven werken, organiseert De Regenboog twee nieuwe klassen. “De school groeit zo tot elf klassen. Die twee extra klassen komen er zodat we onze leerlingen nog beter op hun niveau kunnen indelen en omdat we op die manier de kleine groepjes kunnen behouden. Door wat met de ruimtes te schuiven in de school, hebben we die klassen kunnen integreren in het gebouw.”

Extra klassen vragen ook om extra krachten. “We namen afscheid van Mieke Rommel na een loopbaan van 41 jaar, waarvan hoofdzakelijk in het buitengewoon onderwijs. Anderzijds verwelkomen we met Elise Dewitte, Maarten Durnez en Joyce Vervaele drie nieuwe leerkrachten in ons team. Met Evelien Viane komt er ook een extra logopedist bij.”

Oude klasfoto’s

De directeur is naar eigen zeggen blij eindelijk opnieuw met een ‘normaal’ schooljaar te kunnen starten. Al zal het toch ook een beetje een uitzonderlijk jaar zijn. De Regenboog heeft namelijk iets te vieren. “Vorig jaar vierden we de vijftigste verjaardag van de school. Al kwam er van vieren niet veel in huis. Dat zullen we dit schooljaar goedmaken. We organiseren onder meer een tentoonstelling met oude klasfoto’s. Wie die nog liggen heeft, mag mij gerust een mailtje sturen.”

koen@regenboogkoekelare.be