https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse school OLVH krijgt nieuwe directeur

Sofie De Baere © PDC
Redactie KW

Op 1 oktober vond in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut (OLVH) een directiewissel plaats. Nathalie Vanderiviere, die gedurende zes jaar de school leidde, wordt schoolbegeleider bij de begeleidingsdienst van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Ze zal er directeurs en beleidsteams ondersteunen en advies geven.

Haar vervangster is Sofie De Baere (33) uit Sint-Andries. De nieuwe directeur is germaniste en gaf drie jaar les in de derde graad van de school. Daarvoor was ze zeven jaar actief als leerkracht en beleidsmedewerker in het College ten Doorn in Eeklo.

“Ik ben uiteraard heel blij dat het schoolbestuur me de kans geeft om deze school te leiden”, vertelt Sofie De Baere. “Vooraf heb ik informatie ingewonnen bij de vorige directie om een duidelijk beeld te hebben van de job. Ik ben ambitieus, maar ik wou niet beginnen aan een opdracht waarvan ik de inhoud niet ken.”

De nieuwe directeur is haar voorgangster dankbaar dat ze de opstart van het nieuwe schooljaar nog voor haar rekening nam. “Doordat ik pas op 1 oktober ben gestart, kan ik rustig inlopen en aftasten. Ik krijg nu de kans om met elk aspect van mijn nieuwe opdracht kennis te maken, zonder dat ik geconfronteerd word met de specifieke problemen van de start van een schooljaar.”

“Ik heb ook heel bewust geopteerd om directeur te worden in deze school”, vervolgt De Baere.

Familiaal karakter

“Dit is een kleine secundaire school met een uitgesproken familiaal karakter. Ik geloof echt in mijn school. Het is ook mijn eerste prioriteit om dit specifieke karakter te bewaren. Uiteraard zal ik als directeur er ook over waken dat we de onderwijsvernieuwingen op de voet blijven volgen. Ik sta open voor elke uitdgaging.”

De nieuwe directeur woont in de schoolbuurt en wil zoveel mogelijk beschikbaar zijn voor haar collega’s, de leerlingen en de ouders. “Ik besef maar al te goed dat deze nieuwe job een serieuze impact heeft op mijn privéleven, maar ik heb deze keuze samen met mijn echtgenoot gemaakt. Ik zal er ook alles aan doen om nog voldoende tijd over te houden voor ons dochtertje van vier.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.