Brugse kleuterscholen blijven volgende week dicht

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Na twee dagen van onzekerheid hebben alle Brugse scholen de ouders ervan op de hoogte gebracht dat ook voor de kleuters maandag de paasvakantie begint.

Het gemeenschapsonderwijs meldde donderdagavond al dat de kleuterscholen volgende week gesloten zouden blijven. Vrijdag besliste ook het Brugse stadsbestuur om alle kleuterafdelingen in de week voor de paasvakantie te sluiten. De raad van bestuur van Katholiek Onderwijs adviseerde alle scholen om de lessen in het kleuteronderwijs te schorsen. Daar zijn alle Brugse vrije scholen op ingegaan.

Opvang

In alle Brugse scholen voorziet men kwaliteitsvolle opvang voor de ouders die om professionele redenen hun kinderen thuis niet kunnen opvangen. In zo goed als alle scholen zullen de leraren in beurtrol voor de begeleiding van de kinderen instaan. Voor de personeelsleden die niet ingeschakeld worden voor de opvang van de leerlingen, betekent deze bijkomende week paasvakantie voor de kinderen geen extra vakantieweek.

Digitale overlegmomenten en andere didactische opdrachten staan volgende week immers op het programma . Door de sluiting van de kleuterscholen is ook de heisa rond de waardering en het respect voor het kleuteronderwijs van de baan. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.