Bronzen paralympiër Manon Claeys eregast in Maldegemse basisscholen: “Hier meer genoten dan van officiële ontvangst”

(foto LV)
Redactie KW

Manon Claeys, de Maldegemse amazone die op de paralympische Spelen in Tokio tweemaal brons won, was de afgelopen dagen te gast bij de GO De Driesprong en de VBS De Parel in Donk. Ze genoot duidelijk van haar bezoekje aan de leerlingen.

De sterke prestaties die Manon Claeys met haar paard in het dressuurrijden tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo neerzette, zijn ook in de Maldegemse scholen niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zij werd de afgelopen dagen in twee scholen verwacht. De GO De Driesprong nodigde de bronzen amazone uit op de dag van de sportclubs van de school.

“Wij waren waarschijnlijk een van de eersten van buiten haar entourage om haar te feliciteren met haar eerste bronzen medaille. Tijdens dat kort telefoontje nodigden wij haar meteen ook uit om op onze dag van de sportclub even langs te komen. Bij de VBS De Parel waren het ouders van leerlingen die de familie Claeys kennen en aan een telefoontje voldoende hadden om een bezoek van Manon aan de school in Donk te regelen.

Veel vragen

De ontvangst van Manon Claeys verliep in beide scholen allesbehalve officieel. Zij voelde zich meteen thuis tussen de leerlingen en gaf graag antwoord op de vele vragen. Zo kwamen de kinderen te weten dat Manon tot voor een paar jaar bij Colruyt werkte. Nu heeft ze een profcontract bij Sport Vlaanderen. Zij moet elk jaar vooraf bepaalde doelstellingen behalen om haar profcontract te behouden. In de VBS De Parel zaten veel kinderen die zelf iets met paarden hebben. Daar kreeg Manon dan ook veel vragen over haar paarden.

In beide scholen was het hoogtepunt van het bezoek het moment dat Manon haar bronzen medailles tevoorschijn haalde en de leerlingen ze van dichtbij konden zien. Zowel in De Driesprong als in De Parel liep het bezoek langer uit dan voorzien. “Ik heb van deze ontmoetingen meer genoten dan van de officiële huldigingen die wij na onze terugkeer in België hebben gekregen. Aan de vragen die gesteld werden, bleek duidelijk dat de leerkrachten én de leerlingen belangstelling hadden voor onze sport”, klonk het achteraf bij de medaillewinnares.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier