https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bouwwoede in Zwevezeelse scholen: twee eerste stenen op één dag

alle kinderen hadden een steen mee van thuis die wordt verwerkte in de nieuwe school
Redactie KW

De leerlingen van De Regenboog in de Schoolstraat en van de Horizon op de Hille beleefden maandagvoormiddag een speciaal moment in hun school.

Aan de Schoolstraat bouwt de lagere school De Regenboog een volledig nieuwe school van bijna 2300 m², goed voor een investering van 5,36 miljoen euro. Alle kinderen werden maandagmorgen betrokken bij de eerste steenlegging. Geen metselwerk bij de Regenboog, maar alle 300 kinderen brachten een steen mee van thuis en deponeerden die in een grote bak die werd opgehaald met een kraan. De stenen zullen verwerkt worden in de fundering van het nieuwe gebouw. De verhuizing naar de nieuwe school zal plaatsvinden eind 2016.

Bouwwoede in Zwevezeelse scholen: twee eerste stenen op één dag

Maandagmorgen mochten ook de 210 leerlingen van De Horizon op de Hille meebouwen aan hun nieuwe kleutergebouw. Alle kinderen waren verkleed in bouwvakkers en droegen hun steentje bij. In de toneelzaal was er een leuke show, waarbij bouwmaterialen en een ‘metseltaart’ werden aangevoerd. De officiële eerste steen werd onthuld door de jongste en de oudste leerling van de school, Elle en Cindy. Van elke klas mochten nadien kinderen mee helpen metsen. Het nieuwe kleutergebouw moet eind 2016 klaar zijn en zal 2,15 miljoen euro kosten.

(JD – Foto’s JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten