Bosco FM gaat opnieuw live

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Don Bosco heeft de smaak van marathonradio’s te pakken. Zondag verwezenlijkt de school opnieuw een dag live radio met behulp van medialab Quindo. Voor de eerste maal gebeurt de uitzending vanop de overdekte speelplaats van de school. Wie wil luisteren kan dat doen vanaf morgen tussen 10 uur en 20 uur.

“Omwille van de coronapandemie willen we in openlucht uitzenden zodat dit helemaal veilig kan verlopen”, verduidelijkt Steven Verhamme van Bosco FM. “Op de speelplaats kunnen we ook de nodige afstand tussen elkaar bewaren.” In totaal zullen vier leerkrachten en zeven leerlingen de laatste vakantiedag opofferen om een mix te brengen van oude klassiekers bekende songs.

Creatief programma

Het programma is in vergelijking met de andere edities ook uitgebreider geworden. “We zenden uit in een mobiele studio waardoor er plaats is voor interviews. Gili doet live tricks in de uitzending en ook de presentatoren zullen uitgedaagd worden voor een uitdaging”, weet Verhamme ons te vertellen. “We gaan ook live de koers en het voetbal opvolgen, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van de sportevenementen.”

Ook voor de studenten is het een uitdagend project. Het pedagogische project van Don Bosco wil samenwerkingen tussen leerlingen en leerkrachten stimuleren. “Er is geen hiërarchie en we spreken elkaar gewoon aan met de voornaam. We zien dit als een generatie-overstijgend project. Het doel? Enthousiaste en bezielde radio te maken.”

Terug naar Boscorock

In 2012 trok Boscorok definitief de stekker uit de muziekinstallatie. Zijn deze live radiostreams een kleine comeback naar het verleden? “Boscorock was een begrip en zorgde ervoor dat veel jonge bands een podium kregen”, aldus Steven Verhamme. “Die gedachte loopt parallel met het basisidee van Bosco FM. Of het ooit terug komt, dat weten we niet. Maar we denken er eens over na.”

Volgen kan via www.quindo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.