Bondgenootje Passendale sluit tijdelijk zijn deuren

Het Zonnebeekse gemeentebestuur laat weten dat ook een tweede begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang Passendale positief testte op Covid-19. Omdat er niet langer voldoende begeleiders zijn om een kwalitatieve opvang te organiseren, wordt BKO Passendale tijdelijk gesloten.

De buitenschoolse kinderopvang sluit nu toch de deuren voor de rest van de week. © ZB

Gisteren communiceerde het Zonnebeekse gemeentebestuur dat een begeleidster uit BKO Passendale positief testte op het coronavirus en dat een andere begeleidster getest werd. Het resultaat van deze laatste test was gisteren nog niet bekend, de betrokkene zat wel reeds in quarantaine. Deze namiddag vernam het bestuur dus dat de tweede test helaas ook positief is.

“De twee begeleidsters werkten de voorbije week amper samen en steeds met het mondmasker op, waardoor de besmettingen wellicht niet onmiddellijk aan elkaar te linken zijn.”

Rest van de week gesloten

Door de tweede positieve test moet echter een derde begeleidster, die voorlopig nog geen symptomen vertoont, preventief in quarantaine. Dat betekent dat we niet langer voldoende begeleidsters ter beschikking hebben om de opvang nog voldoende kwalitatief te kunnen organiseren. Ook niet voor een verminderde noodopvang zoals gisteren wel nog voorzien was”, stelt schepen Joachim Jonckheere.

“BKO Passendale sluit daarom de deuren vanaf morgen voor de rest van de week. Alle ouders werden reeds verwittigd via mail. De situatie wordt de komende dagen verder opgevolgd om een eventuele heropening volgende week tijdig te kunnen communiceren.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.